duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Patronul sălii de evenimente „Helen”, în arest la domiciliu la o zi după ce soției sale i s-au pretins 5.000 de euro pentru ca acesta să fie eliberat din arestul IPJ Hunedoara

  de Ioana Costaș | 24 aprilie 2024, 12:37 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Patronul sălii de evenimente „Helen”, Bogdan Crainic, arestat preventiv – și introdus în arestul IPJ Hunedoara – la sfârșitul lunii martie, în urma mai multor percheziții efectuate pe raza județului nostru, într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Arad, a fost plasat astăzi în arest la domiciliu, după ce instanța a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu una mai blândă.

  De menționat este faptul că flagrantul realizat ieri, 23 martie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad și Serviciul de Investigații Criminale Arad, și mediatizat astăzi, o are în prim plan pe soția lui Bogdan Crainic, căreia i s-ar fi pretins suma de 5.000 de euro pentru ca soțul ei să fie eliberat din arest. Femeia care ar fi pretins suma de bani are 32 de ani și lucrează în sistemul sanitar, iar în momentul de față se află în concediu de creștere a copilului, potrivit informațiilor noastre. Femeia ar fi pretins că poate interveni pe lângă magistrați în vederea eliberării patronului sălii de evenimente, însă soția acestuia a făcut un denunț în cauză, fiind organizat astfel flagrantul care s-a soldat cu punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influență și cu plasarea acesteia în arest la domiciliu la propunerea procurorului de caz.

  Fără legătură cu flagrantul de ieri, Tribunalul Arad a decis următoarele, astăzi, 24 aprilie, în ceea ce-l privește pe patronul sălii de evenimente „Helen”: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Arad şi în consecinţă dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Crainic Bogdan Eugen, deţinut în Arestul IJP Hunedoara, cercetat pentru comiterea infracţiunilor instigare la trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, fără drept, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în (…), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

  Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice nici direct, nici indirect, pe nici o cale, cu inculpaţii Doţa Florin Claudiu; Terpea Alexandra Ancuța –; Hele Gianina Maria; Floruţ Ionel Florin, cu făptuitorul Maric Zdravko – şi cu membrii familiei acestuia„.

  În privința altor doi inculpați din dosar, instanța a decis: „Dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu, luată faţă de inculpata Terpea Alexandra Ancuţa, cercetată pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de droguri de risc, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 29.04.2024 şi până la 28.05.2024, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar formulată de inculpată prin avocat. Dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu, luată faţă de inculpatul Floruţ Ionel Florin, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor pe o perioadă de 24 zile, începând cu data de 5.05.2024 şi până la 28.05.2024, inclusiv”.

  Din arest preventiv în arest la domiciliu a ajuns și un al patrulea inculpat în cauză: „Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Doţa Florin Claudiu, arestat în Arestul IPJ Caraş-Severin, cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, fără drept cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei.  Cu drept de a formula contestaţie în 48 ore de la pronunţare”.

  Reamintim cititorilor că în 30 martie, în județul Arad, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, într-un dosar penal pentru trafic internațional de droguri de risc, instigare la trafic internațional de droguri de risc și complicitate la trafic internațional de droguri de risc.

  „Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză, împreună cu un alt bărbat (arestat preventiv anterior, în același dosar), ar fi determinat un cetățean străin să introducă în România aproximativ 440.000 de comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), care urmau a fi comercializate pe teritoriul țării. Persoanele cercetate ar fi stabilit împreună modalitățile de intermediere a tranzacțiilor, de plată, transport, precum și locul de depozitare al drogurilor, până la revânzare. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 30 martie a.c., au fost descoperite și ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deţinute ilegal, în scopul comercializării, precum și alte mijloace de probă. În baza probatoriului administrat, au fost reținute, pentru 24 de ore, 3 persoane, față de o altă persoană fiind dispusă măsura controlului judiciar”, a transmis IPJ Arad.

  Citește și:

  • Patronul sălii de evenimente Helen, Bogdan Crainic și încă un inculpat au fost arestați pentru 30 de zile. Vezi celelalte măsuri dispuse de judecători după percheziții

  • Flagrant în Arad: A cerut 5.000 de euro unei femei pentru a-i elibera soțul din arest · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.