La Șiria numai cine nu vrea pleacă fără puncte. Cel puțin asta este impresia lăsată de arădeni după acest tur de campionat incredibil de slab. O singură victorie pe teren propriu – acel 3-0 cu Miroslava – și câteva evoluții cu care nici în Liga a 4-a probabil nu ar fi adunat puncte.

Partida cu FC Argeș, într-un meci dintre două foste campioane ale României, una care l-a dat pe marele Petschovski, cealaltă pe marele Dobrin, părea a fi una în care UTA poate confirma că victoria de la Brăila nu a fost întâmplătoare. Mai mult, din minutul 6 arădenii aveau avantaj numeric după eliminarea lui Vișa în calitate de ultim apărător. Cu toții se așteptau ca UTA să câștige lejer partida, dar lucrurile au stat pe dos.

UTA a ratat cât în trei meciuri. Flora, Hlistei, Prună, Curtuiuș, cu toții au ratat șanse imense, iar golul a venit în poarta lituanianului Svedkauskas, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri executată de Năstăsie, mingea mergând la colțul lung iar în traiectoria ei a lovit și bara. Era minutul 30.

UTA a pierdut al treilea joc consecutiv pe teren propriu după cele cu Luceafărul și ASA Târgu Mureș. A fost ultimul meci „acasă” din tur, iar pe lângă neinspirația din fața porții, antrenorul cristian Todea vorbește și de probleme de ordin extrasportiv: alimentația…

„Meritam mai mult din acest joc, dar, din păcate, Argeşul a plecat cu toate punctele. Pentru noi este o nouă înfrângere ce ne întoarce de unde am plecat. Ne-am dorit să continuăm cu victorii după meciul de la Brăila, dar, în loc să facem un pas înainte, am făcut unul mare înapoi. Cred că ne-a lipsit puţină claritate în faţa porţii, clarviziune, linişte. Am avut multe ocazii şi am fost neinspiraţi, doar asta ne-a lipsit astăzi. Mi-ar fi greu să spun că nu am jucat bine, că nu am dominat, că nu am creat ocazii, că nu am produs un joc bun. Am avut patru-cinci jucători cu probleme digestive, printre care Stahl, Adili, Manea sau Polgar. Chiar înainte să ajungem la Şiria ne-au transmis jucătorii că au avut probleme de acest gen, iar la Stahl se pare că a fost mai grav, căci el nu a mai putut să intre. Încă nu ştim cauza acestor probleme, într-adevăr, aseară, am mâncat împreună şi există varianta ca masa pe care am luat-o să fi cauzat probleme. Dar, nu acuz pe nimeni şi nu e acum momentul să vorbim despre asta. Spun doar că a existat această problemă, pe care şi noi, antrenorii, am aflat-o la ora 10, când am ajuns la Şiria. Cu siguranţă a contat şi acest aspect, o astfel de problemă îţi ia din energie, din vitalitate, însă chiar şi aşa trebuia să marcăm şi să câştigăm la câte ocazii ne-am creat azi”, (Cristian Todea, antrenor UTA)

La finalul turului, după 19 etape, UTA ocupă locul 12. Pentru UTA urmează meciul de pe teren propriu cu Chindia Târgovişte, a treia clasată, iar apoi, cel mai probabil, vacanţă, fiindcă meciul cu Metaloglobus are şanse mari să fie amânat pentru la anul.

UTA: 1 Svedkauskas – 6 Adili, 26 Manea, 2 Scutaru, 14 Burlă – 23 Prună, 13 Tănase (min 41 – Jorza), 9 Cîrstocea (min 46 – Polgar), 94 Hlistei – 11 Florea, 7 Curtuiuș (min 83 – Boakai). Pe bancă: 12 Barna – 20 Polgar, 4 Iuga,  27 Stahl, 22 Asani, 17 Jorza, 98 Boakai. Antrenor: Cristi Todea.

FC Argeș: 28 Popescu – 18 Oancea, 5 Cotigă, 6 Panait, 10 Năstăsie, 20 Popa (min 60 – Costin), 7 R. Grecu, 3 Șerbănică, 9 Nilă (min 80 – Buhăescu), 8 Șerban (min 20 – Stan), 15 Vișa. Pe bancă: 1 N. Grecu – 4 Mihăescu, 16 Cruceru, 21 Buhăescu, 11 Andrei, 14 Stan, 13 Costin. Antrenor: Augustin Eduard.

Arbitri: Florin Andrei (Tg. Mureș) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Nicolae Chițoiu (Timișoara). Rezervă: Vasile Rodina (Ocna Mureș). Observatori: Daniel Sabău (Zalău), Vasile Marc (Cluj Napoca).

Cartonașe roșii: Adili 90 / Vișa 6

SURSA FOTO: uta-arad.ro

Lucian Dănilă, 26 noiembrie 2017, 5:34 PM