duminicã, 28 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Notele Bătrânei Doamne! FC Argeș – UTA 2-2. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

    de Lucian Dănilă | 9 mai 2023, 2:55 PM | Sport

    0

    Nimeni nu s-a mai bucurat aseară după punctul obținut de UTA pe arena din Trivale, deși înainte de meci majoritatea arădenilor spuneau „să nu pierdem cu Argeșul”. Nici nu aveam cum să ne mai bucurăm după cum s-au desfășurat evenimentele, mai ales că UTA a fost egalată prin minutul 105 în urma unui penalty dictat după consultarea VAR.

    A fost mult dezechilibru în jocul de ieri. În primul rând în jocul Bătrânei Doamne. Dezechilibrat a fost randamentul dintre compartimente. Dacă de data aceasta atacul și-a făcut datoria, Mircea Rednic dovedind un fler extraordinar atunci când a ales să-l trimită încă de la start pe Keșeru pe teren, defensiva a fost haotică, inexactă și imprudentă, de aici și până la acele trei penalty-uri dictate cu acoperire regulamentară, în spiritul regulamentului dar oarecum în afara spiritului jocului, de arbitrul Cojocaru, două dintre ele fiind dictate doar după consultarea VAR.

    Ieri am văzut cea mai bună variantă a lui Keșeru de la transferul său la Arad. Un gol superb, o pasă strălucitoare și alte faze în apropierea careului lui Straton, au făcut din el jucătorul meciului. Iacob, contestat aproape meci de meci în acest sezon, a fost și el magnific între buturi. A parat un penalty, a scos acea minge de dinaintea primului penalty trimisă de Șerban, a respins de la vinclu în faza premergătoare celui de-al doilea penalty, iar goluri le-a luat doar de la punctul cu var după decizii… VAR. O altă evoluție foarte bună a avut Cascini. Intrat în ultimele zece minute în locul accidentatului Batha, argentinianul a fost peste tot în condițiile în care Argeșul ataca disperată și arunca toate mingile în careul lui Iacob. La capitolul dezamăgiri, probabil cea mai mare și neașteptată a fost cea a lui Benga, căpitanul Bătrânei Doamne greșind multe mingi. Hoxhallari a provocat și el două penalty-uri, iar Abeid a părut speriat în multe momente ale jocului, iar spre final parcă nu mai era în stare nici să degajeze. Vukcevic a fost din nou nesigur pe faza defensivă.

    Pentru că vorbeam despre dezechilibru, dezechilibrat a fost și arbitrajul. Spuneam că „centralul” Cojocaru a dictat cu acoperire regulamentară cele trei lovituri de pedeapsă, toate în favoarea gazdelor, dar am văzut multe meciuri chiar și în România, dar mai ales în campionatele puternice, partide în care contacte de genul celui al lui Abeid la al doilea penalty, sau la contactul dintre Hoxhallari și Turda, nu se acorda penalty, neexistând intenție din partea niciunuia dintre jucătorii echipei UTA, iar intensitatea nu a fost nici ea una foarte mare. Așa se explică și faptul că arbitrul Cojocaru nu a acordat penalty decât după ce a revăzut fazele pe camera VAR la chemarea prea scrupulosului Sebastian Colțescu.

    După ce la Cluj, în semifinala din cupă cu „U”, FRF a decis ca arbitrul mai slab să fie pe teren, iar cel mai valoros să fie sus în camera VAR, aseară, la un meci ca o finală de campionat pentru Argeș și pentru UTA, s-a decis din nou ca arbitrul mai slab cotat, Cojocaru, să fie pe teren, iar Colțescu, poate cel mai bun arbitru din Liga 1 în ultimii doi ani, să stea în camera VAR. De neînțeles…

    Trecând peste amărăciunea pierderii celor două puncte în ultimele secunde ale jocului, egalul este un rezultat care o ajută pe UTA să rămână la mâna ei în lupta pentru evitarea retrogradării directe. Este avantajată și de programul din ultimele două etape, asta pentru simplul fapt că arădenii au de jucat cu ultima clasată în etapa viitoare, chiar dacă pe terenul acesteia. Argeșul are meci la Craiova, cu poate cea mai bună echipă din play-out, după care joacă cu Petrolul, iar Chindia are și ea meciuri grele la Cluj și cu Voluntari.

    Judecând acum, la rece, nici nu ne miră prea mult faptul că UTA este mereu fie dezavantajată de arbitri, fie analizată în cel mai pur spirit al regulamentului, primind faulturi sau penalty-uri la unele faze la care poate nici la baschet nu s-ar dicta infracțiunile. Nu ne miră pentru că UTA, așa cum am mai spus de multe ori, nu are o voce care să conteze. A mai comentat Gyuszi Balint, iar acum Mircea Rednic, dar conducerea clubului pare că joacă „ascunsă”. În afara unor memorii trimise la FRF care probabil sunt prăfuite prin sertarele de la Casa Fotbalului, puse acolo în timp ce federalii se prăpădeau de râs, nimeni din conducere nu a contestat cu adevărat tratamentul la care este supusă echipa din Arad. „După ce am fost furați la Cluj, trebuia ca două săptămâni, zi de zi, să fie cineva din club să pună presiune pe arbitraj. Nu a făcut-o nimeni, așa că e ușor pentru toți arbitri să greșească contra lui UTA”, spune un vechi fan al echipei arădene.

    NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

    Florin Iacob – 8,5 – O partidă excelentă a portarului contestat pe tot parcursul sezonului, un portar revenit printre titulari după instalarea pe banca tehnică a lui Mircea Rednic. A apărat un penalty, a scos două mingi foarte grele trimise de Șerban și de Bassong, dar nu s-a putut opune execuțiilor lui Garita de la punctul cu var, deși la golul de 1-2 a fost foarte aproape.

    Marko Vukcevic – 5 – Pe faza ofensivă, Marko a reușit în sfârșit o centrare bună, dar Postolachi a ratat execuția. Defensiv, însă, Vukcevic a fost foarte haotic, foarte nervos, cu multe greșeli de poziționare și cu multe inexactități tehnice.

    Alexandru Benga – 5 – Una dintre cele mai nesigure evoluții a lui Benga de când joacă pentru UTA. A greșit acea pasă simplă spre Hoxhallari la faza care a precedat primul penalty, unul ratat de Calcan, după care a alternat în a doua repriză intervențiile bune cu cele hilare.

    Erion Hoxhallari – 4 – Albanezul este unul dintre cei mai inconstanți jucători ai Bătrânei Doamne. După câte o partidă bună, vine o alta în care greșelile salese văd pe tabela de marcaj. După greșeli uriașe în meciurile cu Mioveni sau cu Chindia, ieri, Erion a comis două lovituri de la 11 metri și a greșit multe mingi în propria treime.

    Aly Abeid – 4 – La finalul jocului părea speriat, dezorientat și chiar sufocat. Nu mai era în stare nici să degajeze la disperare, mingile trimise de el nereușind nici măcar să se mai ridice de la nivelul gazonului. Nu s-a informat și a comis acel penalty care i-a readus în joc pe piteșteni, deși poate exista o dezbatere asupra intensității sau intenției sale de a-și lovi adversarul la acea fază.

    Raul Șteau – 5 – Deși a alergat mult, Raul nu a fost foarte util în banda dreaptă, fiind departe de evoluțiile cu care ne-a obișnuit Rareș Pop, menajat la acest meci.

    Damian Isac – 4 – Isac a revenit după ce a stat foarte mult timp în afara terenului din cauza unei accidentări destul de grave. Lipsa de meciuri s-a văzut aseară, pentru că Damian nu a fost deloc în meci după ce a intrat, pierzând toate mingile pe care le-a jucat. Fără ritm, fără putere parcă după atâta repaus forțat, Isac a fost depășit ușor de adversarii săi.

    Idriz Batha – 6 – Batha a reușit să câștige majoritatea duelurilor de la centrul terenului, jucând, din nou, în nota sa și fără să iasă din… fișa postului. A părăsit terenul accidentat.

    Juan Bautista Cascini – 7,5 – Aproximativ 15 minute a jucat efectiv Cascini, din cele 24 de minute cât a fost pe teren. Din minutul 81 și până în minutul 97, atunci când s-a dictat penalty la Hoxhallari, Cascini părea că este peste tot. El a driblat, el a ieșit cu capul limpede din zona defensivă, el a recuperat cu o alunecare la sacrificiu în zona liniei de aut, el a respins cu umărul un șut periculos spre poarta lui Iacob, el a avut două intervenții cu capul în propriul careu. Nu putea face mai mult…

    Paul Anton – 6 – Joc simplu al mijlocașului Bătrânei Doamne, fără prea multe greșeli, dar și fără sclipiri.

    Philip Otele – 6 – A încercat multe, dar i-au reușit puține. A ratat două ocazii, a doua fiind una destul de mare, dar Straton s-a opus șutului, totuși, slab al nigerianului, după care a reușit acea pasă foarte bună peste linia defensivă adversă spre Milosevic, fază la care muntenegreanul putea scoate mult mai mult.

    Roger Jr. – 6 – Multă risipă de energie, dar fără prea multe realizări. Putea și el să scoată mai mult din faza la care a fost excelent angajat de Keșeru, dar a șutat slab în piciorul lui Straton.

    Virgiliu Postolachi – 6,5 – A marcat un gol frumos, a mai ratat o ocazie destul de mare în a doua repriză la centrarea lui Vukcevic, dar a și pierdut multe mingi pe care părea că le putea avea în control.

    Stefan Milosevic – 4 – Dacă până ieri Rednic a fost dezamăgit de randamentul masivului atacant, după jocul de la Pitești s-ar putea să nici nu-l mai vedem în echipă sau chiar în lot. Nu a livrat nimic, ba mai mult, și-a bătut joc de o situație foarte bună, atunci când a fost angajat excelent de Otele.

    Claudiu Keseru – 9 – „Ce caută Keșeru titular?” a fost întrebarea cel mai des scrisă pe rețelele de socializare înainte de joc. Apoi, Keșeru a arătat de ce a fost titularizat. O pasă sclipitoare spre Postolachi la primul gol, un gol de autor pentru 2-0, o minge excelentă pentru Roger și alte câteva faze în care a ținut foarte bine de minge, cam așa a fost cel mai bun joc al lui Keșeru de la transferul său la UTA.

    Desley Ubbink – 5 – A ieșit în evidență o singură dată, cu acea acțiune solitară din banda dreaptă la care ultima pasă i-a fost blocată de Dobrosavlevici. În rest, olandezul a fost absent.

    Mircea Rednic – 6 – Probabil dacă îl notam după prima repriză, Rednic ar fi luat nota 9 datorită flerului pe care l-a arătat mai ales cu titularizarea lui Keșeru, dar și la modul cum a așezat echipa în teren. Din păcate, în ultimele 20 de minute ale jocului a pierdut hățurile și nu a mai putut gestiona jucătorii pe care-i antrenează, echipa intrând efectiv în vrie.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.