joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne: Petrolul – UTA 1-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 23 aprilie 2024, 4:48 PM | Sport

  0

  E destul de dificil de făcut o evaluare a jucătorilor Bătrânei Doamne după prestația de ieri de la Ploiești. Rezultatul este unul bun, iar dacă ne ghidăm și după ratările din finalul jocului, UTA putea chiar să câștige un meci în care a fost condusă din minutul 11 și până în minutul 83.

  Din punct de vedere sportiv, UTA nu traversează cea mai bună formă. S-a văzut și la jocul cu Hermannstadt, s-a văzut și la partida de ieri seară. Apărarea a fost vraiște, Conte și Stolnik părând doi fundași de ligi inferioare aflați prin probe la o echipă cu ceva pretenții. Unele execuții ale acestora au fost de-a dreptul hazlii, iar faza în care Conte nu a mai putut nici măcar să-l faulteze pe Ișfan a arătat rău la televizor… Stolnik parcă era speriat de atacurile aeriene ale adversarilor și degaja disperat fiecare minge. Musi l-a depășit pe Rodrigues pe unde a vrut și când a vrut. Iar despre Căpușă am auzit doar la faza golului lui Micovschi, când tocmai el a urcat și a pasat decisiv. Iacob a luat una și a parat alta, fifty-fifty cum s-ar spune.

  La mijloc, Freitas a fost depășit de joc, dar a fost jucătorul cu cele mai multe șuturi expediate spre poarta lui Zima. Cristi Mihai alerga de la un petrolist la altul, iar când avea mingea de obicei o dădea tot la adversari. Omondi? Poate cel mai mare paradox fotbalistic din ultimii ani… A fost atât de slab încât ne așteptam să fie înlocuit în minutul 30, mai ales după ce a ratat nepermis din patru metri, fază la care cel mai probabil s-ar fi dictat offside la Ezekiel. Omondi a pierdut mai toate mingile pe care le-a jucat, dar a marcat golul etapei – anulat apoi după intervenția din camera VAR – și a fost decisiv la faza golului egalizator… Cât despre Ezekiel, sunt puține de spus și despre el. A fost acea pasă de la ratarea lui Omondi, a mai apărut la o lovitură de cap și în rest a fost la odihnă.

  Luckassen are meritul de a fi alergat mai mult decât la alte meciuri. Fără folos, dar a arătat că vrea. A mai și dat o pasă bună spre Tudorie. Micovschi aproape că este o constantă. Joacă bine indiferent de scor și înscrie aproape meci de meci.

  Rednic a spus la final că a fost cel mai bun joc în deplasare al Bătrânei Doamne. Nu a fost deloc un joc bun. A fost un joc cu multe ratări în fața unui adversar slab spre foarte slab, dar jocul nu a arătat deloc bine. Faza de construcție a fost aproape inexistentă. Așa cum am spus și mai sus, defensiv s-a stat rău spre foarte rău la multe faze.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 6 – A încasat un gol dintr-un șut foarte bine plasat de la 20 de metri al lui Grozav și a mai apărat un șut destul de bun al lui Ișfan.

  Tiberiu Căpușă – 6 – Nota este umflată pentru pasa de la gol, altfel fundașul drept al Bătrânei Doamne a avut o evoluție modestă.

  Marko Stolnik – 5 – Cu indulgență și acest 5, croatul fiind depășit uneori ca în curtea școlii.

  Ibrahima Conte – 5 – Ca și în cazul colegului său de linie, Stolnik, Ibrahima a fost deseori depășit de adversari și mereu neliniștit în joc.

  Diogo Rodrigues – 5 – L-a depășit Musi când a vrut și pe unde a vrut. Ofensiv a încercat câteva incursiuni dar nici una nu a adus vreun pericol la poarta lui Zima.

  Eric Omondi – 6 – A ratat incredibil în minutul 9, a pierdut aproape toate mingile pe care le-a jucat, a executat lamentabil o lovitură liberă care s-a dus în înaltul tribunei, dar a și marcat un gol superb anulat după intervenția din camera VAR și a fost inițiatorul fazei care a dus la golul egalizator.

  Cristian Mihai – 5 – Revenit printre titulari, Mihai a prins o zi slabă, una în care a greșit foarte multe pase, în care a fost greoi la recuperare și l-a mai și pierdut pe Grozav la faza din care Petrolul a deschis scorul.

  Cătălin Vulturar – 6 – A intrat destul de bine în meci, a împins jocul spre jumătatea adversă și a adus plusul dorit să vină de pe bancă.

  Marcelo Freitas – 6 – Lent la recuperare, Freitas a încercat cât de cât să lege jocul în linia mediană și a fost jucătorul care a expediat cele mai multe șuturi la poarta lui Zima.

  Alexandru Tudorie – 6 – Părerea noastră este că trebuia introdus mai repede. A ratat două ocazii mari în finalul partidei fiind, deși a jucat puțin, cel mai periculos atacant al echipei arădene.

  Claudiu Micovschi – 7 – Un nou joc bun, un nou joc în care a alergat foarte mult, în care a dus mingea în treimea adversă, în care a coborât cu fundașii laterali ai adversarei, și un nou joc în care s-a înscris pe lista marcatorilor.

  Imoh Ezekiel – 5 – A fost acea pasă la ratarea lui Omondi, fază la care Ezekiel era într-o poziție de offside, a mai fost și acea lovitură de cap din debutul părții secunde și cam atât în dreptul lui.

  Joao Pedro – 6 – Ca și Vulturar, a intrat bine, a împins jocul spre treimea adversă și a arătat o bună calitate la jocul de pase.

  Kevin Luckassen – 6 – Multă risipă de efort, s-a zbătut mult, a coborât mult spre propria jumătate pentru a putea primi mingea de la coechipieri, ba chiar a apărut și în propria treimea destul de des. La final putea fi decisiv cu cele două pase spre Tudorie, una la care Alexandru a ratat și alta la care a fost deposedat în ultima instanță de Paul Papp.

  Antrenor Mircea Rednic – 6 – Deși spune că echipa a făcut cel mai bun joc în deplasare, nu putem fi de acord cu asta. Am scris și mai sus ce nu a funcționat, dar totuși are meritul că elevii săi au alergat tot jocul după egalare. Un plus și la schimbări deși credem că Tudorie trebuia introdus mai repede, la fel cum și Rareș Pop trebuia să fie trimis cel puțin cu zece minute mai devreme în teren. L-a debutat pe Kemar Lawrence, care a bifat aproximativ 8 minute.

  clasament 3

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.