Cântăreaţa Björk vine cu noi dezvăluiri despre hărţuirile sexuale la care ar fi fost supusă de regizorul Lars Von Trier

  de - | 24 octombrie 2017, 10:20 AM | Monden

  0

  Cântăreaţa islandeză Björk a declarat că a fost hărţuită sexual în timpul unor filmări de un regizor danez, nespecificând numele acestuia, însă artista a făcut un singur film, „Dancer in the Dark“, semnat de Lars Von Trier, iar recent a lansat noi acuzaţii şi a detaliat incidentele, scrie adevarul.ro.

  Cântăreaţa islandeză Björk (51 de ani) a postat un al doilea mesaj pe pagina sa de Facebook în care face noi mărturisiri  şi vine cu detalii în legătură cu presupusele hărţuiri sexuale din partea regizorului danez, al cărui nume încă refuză să-l dea în vileag, lansând doar indicii cu privire la identitatea acestuia.

  Astfel, în urma valului uriaş de mărturisiri în mediul online, sub hastag-ul #metoo, artista face noi dezvăluiri şi povesteşte mai multe episoade în care presupusul agresor, cunoscutul regizor Lars Von Trier, ar fi hărţuit-o sexual:

  „În spiritul #metoo, aş vrea să le acord o mână de ajutor femeilor din întreaga lume cu o descriere mai detaliată a experienţei mele cu un director danez. Este extrem de dificil să mărturisesc ceva de această natură, în public, mai ales când este imediat ridiculizat de cei care se simt ofensaţi. Empatizez complet cu toţi cei care ezită, dar simt că este momentul potrivit mai ales acum când acest lucru ar putea produce cu adevărat o schimbare. Iată aşadar o listă a întâlnirilor pe care cred că le pot încadra la hărţuire sexuală:

  – După fiecare scenă, regizorul alerga spre mine şi îşi punea braţele în jurul meu, pentru o lungă perioadă de timp, în faţa tuturor celor din echipa de filmare, iar când eram singuri mă mângâia, uneori pentru câteva minute, împotriva voinţei mele.

  – Când, după 2 luni i-am spus că ar trebui să înceteze să mă mai atingă, a izbucnit şi a rupt un scaun în faţa tuturor celor aflaţi pe platourile de filmare, apoi am fost trimişi toţi acasă.

  –  În timpul întregului proces de filmare au existat propuneri sexuale nedorite, şoptite la ureche, cu descrieri grafice, uneori chiar în momentele în care soţia lui se afla lângă noi.

  –  În timpul filmărilor din Suedia, mă ameninţa că va urca din balconul camerei sale în camera mea, în mijlocul nopţii, cu o intenţie sexuală clară, în timp ce soţia lui era în camera alăturată. M-am ascuns în camera prietenilor mei. Acesta a fost apelul de trezire final şi ceea ce m-a făcut să iau atitudine.

  –  Povestiri fabricate în presă de către producătorul lui despre mine, cum că aş fi fost o actriţă dificlă. Acest lucru se potriveşte perfect cu metodele şi cu agresiunile lui Weinstein.

  – Nu am acceptat sau am convenit vreodată să fiu hărţuită sexual. De aceea am fost „portretizată“ ca fiind dificilă. Dacă să fii dificil înseamnă să nu accepţi să fii tratată în acest fel, o să-mi asum acest lucru“, a scris cântăreaţa pe Facebook.

  in the spirit of #metoo i would like to lend women around the world a hand with a more detailed description of my…

  Posted by Björk on Tuesday, October 17, 2017

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.