sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Mladin Cosmin Ionuț, prins sub influența cocainei la volanul autoturismului său Ferrari

  de Ioana Costaș | 27 aprilie 2024, 8:01 AM | Știri Arad

  1

  Autoturismul Ferrari a fost indisponibilizat în ziua perchezițiilor

  Mladin Cosmin Ionuț, tânărul care în vara anului 2021 a fost cea mai căutată persoană, nefiind de găsit în urma celor 157 de percheziții efectuate în Arad și alte opt județe ce aveau în vizor destructurarea unei grupări infracționale specializată în contrabanda cu țigări, a fost depistat în traficul din municipiul Arad, la volanul autoturismului său Ferrari, în timp ce se afla sub influența cocainei. Este vorba chiar de acel Ferrari pe care anchetatorii l-au indisponibilizat în urma perchezițiilor, autoturismul fiindu-i – bineînțeles – restituit ulterior.

  Mladin a fost oprit în trafic, la începutul acestei luni, de polițiștii Biroului Rutier, aceștia punându-i în vedere faptul că îl vor testa cu aparatul DrugTest, însă tânărul a refuzat. Așa cum prevede procedura, Mladin a fost condus la spital unde i s-au prelevat probe biologice. Rezultatele – de sânge și urină – au venit vineri după masa, acestea fiind pozitive la cocaină. Urmează ca în acest caz să fie luate măsurile legale care se impun: suspendarea permisului auto și întocmirea unui dosar penal.

  Povestea dosarului care n-a fost să fie…

  Nu mai puțin de 157 de percheziții au fost efectuate în 13 iulie 2021, la Arad – și alte opt județe – procurorii DIICOT – Structura Centrală având în vizor o grupare infracțională organizată care făcea trafic cu țigări de contrabandă. A fost o mega-acțiune a celor de la DIICOT împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Române, sub atenta supraveghere a șefului IGPR – care a și venit la Arad în ziua efectuării perchezițiilor.

  Cosmin Mladin

  Se vorbea atunci că Aradul este hub-ul contrabandei cu țigări, însă la aproape trei ani de la efectuarea perchezițiilor, dintre cele 117 persoane fizice și juridice puse sub acuzare de DIICOT – Structura Centrală, față de 29 s-a dispus clasarea pentru diverse infracțiuni, cum ar fi constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă în formă continuată, spălare a banilor în formă continuată, constituire a unui grup infracțional organizat (în varianta normativă a aderării) și contrabandă. Evident, dosarul nu a fost trimisă la judecată.

  DIICOT – Structura Centrală l-a considerat pe Mladin drept unul dintre liderii grupării. Acesta nu a fost de găsit în momentul descinderilor, existând bănuiala că ar fi fost informat despre percheziții. Mladin s-a predat ulterior autorităților, fiind arestat preventiv – însă la scurt timp a fost plasat sub măsura arestului la domiciliu.

  La momentul perchezițiilor, DIICOT, care descinsese și la domiciliile unor cunoscuți oameni de afaceri din județul Arad și la firmele acestora de transport, au instituit măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale.

  Este evident că măsura sechestrului a fost ridicată, cel puțin în cazul lui Mladin, căruia i-a fost restituit autoturismul Ferrari.

  Totuși, DIICOT nu pare să aibă – sau cel puțin nu avea până în vara anului trecut – prejudiciul în dosar. „Întrucât cauza nu a fost definitivată, nu putem preciza valoarea totală și nici numărul de pachete de țigarete, care fac obiectul material al infracțiunii de contrabandă”, a răspuns DIICOT în urma unei solicitări înaintată de Special Arad în vara anului trecut.

  UPDATE

  Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad a emis un comunicat cu privire la subiect:

  „La data de 9 aprilie, în jurul orei 18:40, în cadrul unei acțiuni, polițiștii Biroului Rutier au oprit un autoturism condus de un arădean de 37 de ani, pe Calea Radnei.

  La momentul opririi, bărbatul a refuzat testarea cu aparatele din dotare, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

  La data de 26 aprilie, Biroul Rutier a primit buletinul cu rezultatul analizelor, reieșind că bărbatul a fost sub influența substanțelor psihoactive.

  Având în vedere aceste aspecte, a fost întocmit un dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive, urmând ca, în cel mai scurt timp, să-i fie comunicate celui în cauză rezultatele analizelor și faptul că există un dosar penal, totodată, că până la finalizarea cauzei, are dreptul de a conduce suspendat”.


  Citește și:

  •  Mega-dosarul de contrabandă „Mladin, Mambo, Copil & Co.” pare dispărut în fum. Numele sonore din Poliție s-au „evaporat”…

  •  Mladin a dispărut din nou, tocmai când s-a cerut arestarea preventivă. Copil a fost arestat la Pecica

  •  Cosmin Mladin și Daniel Copil, încătușați la ieșirea din Tribunalul București: „Cum fug? Eu sunt aici, nu mă vedeți?”

  •  Cosmin Mladin și Daniel Copil s-au predat! Cei doi s-au prezentat la Tribunalul București

  •  Cine l-ar fi ajutat pe Cosmin Mladin să se ascundă de autorități

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.