sâmbãtã, 27 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Șase personalități, premiate la Gala Elitelor Arădene 2024. Ovidiu Hațegan a primit trofeul „Francisc Von Neuman” pentru promovarea Aradului

    de Raluca Medeleanu | 24 martie 2024, 11:51 AM | Monden | Știri Arad | Topic special

    15

    Șase personalități au primit trofee la Gala Elitelor Arădene, ajunsă la cea de-a treia ediție. Evenimentul a avut loc sâmbătă seara, în sala de spectacole a Palatului Cultural și s-a încheiat cu un concert Paula Seling. În acest an, Ovidiu Hațegan este cel care a fost premiat pentru promovarea imaginii Aradului.

    Înainte de începerea propriu-zisă a galei, invitații au putut admira și două expoziții de artă, fiecare cuprinzând câte 12 lucrări. Artistul Bogdan Țigan și-a expus picturile în hol, la parter, iar etajul a găzduit o expoziție a maestrului Sever Frențiu. Publicul a mai audiat și un mic concert susținut de Geanina Giblak, alături de orchestra Filarmoncii.

    Cuvântul de bun venit a fost rostit de Cătălin Tohăneanu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, urmat de Nicolae Iancu, reprezentantul Consiliului pentru Elitele Arădene – gruparea de asociații responsabile cu organizarea evenimentului. Au urmat apoi discursuri și din partea președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și a primarului Aradului, Călin Bibarț. Cu toții au subliniat importanța acestor tipuri de evenimente în comunitate, având rolul atât de a aduce încurajare și recunoaștere celor care excelează în domeniile lor de activitate, cât și exemple pozitive pentru tânăra generație, ridicând astfel standardele și contribuind la dezvoltarea urbei.

    Ca la edițiile anterioare, pentru desemnarea câștigătorilor, trei dintre categorii au fost jurizate de o echipă academică de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, iar alte trei de către o echipă academică de la Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad.

    Ing. Dimitrie Muscă – Premiul „Caius Iacob” pentru matematică, științe inginerești

    gala elitelor aradene 2024 dimitrie musca

    Dimitrie Muscă s-a născut în 1950, în comuna Olari, județul Arad și în 1975 a absolvit studiile la Facultatea de Agronomie din Timișoara. În anul respectiv a lucrat inginer la CAP din Pilu. Apoi, în 1979, a fost numit șef de fermă, la CAP Timpuri Noi din Pecica, iar din 1981 a ocupat funcția de inginer șef. În 1987, a fost transferat la CAP Lumea Nouă Curtici, unde peste trei ani, în 1990, a construit Combinatul Agroindustrial (CAI) Curtici, prima societate agricolă din România, care astăzi a ajuns cel mai mare holding de producție și desfacere din țară: 7600 hectare teren arabil, trei complexe de porci cu 50.000 capete, 2 complexe de bovine cu 3000 capete, 2 abatoare, fabrică de pâine, fabrică de lapte, 40 magazine în care se comercializează produsele.

    Președintele comisiei de jurizare care l-a desemnat câștigător la Gala Elitelor Arădene anul acesta a fost dr. hab. Andrei Kozma, membru al Academiei de Științe Medicale și a Academiei Oamenilor de Științe din România. În laudatio, Dimitrie Muscă este descris ca „un colos al agriculturii românești”.

    După ce a primit trofeul și diploma, Dimitrie Muscă a reamintit despre lupta câștigată pe care a avut-o împotriva introducerii exploatării gazelor de șist la Curtici, subliniind toxicitatea lor. A vorbit și despre calitatea produselor locale, autohtone, criticând campaniile internaționale împotriva efectelor nocive ale cărnii roșii.

    „Aș vrea să reiterez bătaia pe care am avut-o pentru Arad privind eliminarea exploatării gazelor de șist din Arad. Atunci când o parte din arădeni au venit lângă mine și lângă noi, pentru că cu familia de avocați Bornea am susținut tot ce a însemnat eliminarea gazelor de șist din Arad. Știu, este o bogăție de care lumea are nevoie, dar gazele de șist sunt un produs care suportă foarte multe chimicale, au fost exploatate doar în anumite părți ale globului și rezultatele negative au făcut să se oprească această exploatare, pentru că înseamnă introducerea a zeci de tone de chimicale în pământul nostru care s-a dovedit clar că sunt toxice, cancerigene, deosebit de periculoase. Atunci când o parte din arădeni au spus «sigur, lasă că se face la Curtici», aș vrea să spun și acum pe această cale, pentru că poate mai persistă și astăzi ca idee, aceste pânze de ape freatice poartă toxicitatea substanțelor chimice dintr-o zonă în alta, pe mulți kilometri. Aș vrea să vă spun, pe lângă asta, că sunt unul dintre cei care mă bucur să spun că fac mâncare pentru români – pentru arădeni, în primul rând, și apoi pentru români. Încerc în tot ceea ce facem să fim deosebit de profesionali (…). Trebuie să fim buni patrioți, trebuie să vă gândiți că noi, cei din agricultură, care facem mâncarea pentru dumneavoastră, suntem în măsură să ne întâlnim pe stradă cu dumneavoastră, la orice pas, în orice moment, fără să ne fie rușine că ce am pus în galantar prezintă vreo anomalie. Ar fi multe de spus, mă opresc aici. Vă mulțumesc frumos. Mă obligă la mai multe această apreciere, această distincție. De fiecare dată când am fost (apreciat, n.red.) mă obligă la mai mult și încerc să dau mai mult din mine, să dau tot ce pot. Vă mulțumesc din suflet!”, a spus Dimitrie Muscă.

    Prof. univ. dr. ing. Petru Andea – Premiul „Ștefan Augustin Doinaș” pentru performanțe deosebite în educație

    gala elitelor aradene 2024 petru andea

    Născut în 1949, în Chelmac, județul Arad, Petru Andea a absolvit în 1972 Facultatea de Electronică a Universității Politehnice din Timișoara, unde a profesat timp de 40 ani în mediul academic.  A elaborat și publicat peste 110 lucrări științifice, dintre care 18 cotate ISI sau echivalente, a obținut 13 brevete de invenție și 13 certificate de inovator. De-a lungul timpului, a ajuns secretat științific al Senatului Universității Politehnice, decan al Facultății de Electrotehnică, director al Agenției Naționale pentru Calificări în Învățământul Superior, vicepreședinte aș Comisiei CNATDCU pentru inginerie electrică, membru în Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România, al The Institute of Electrical and Electronics Engineering USA etc.

    Președintele comisiei de jurizare care l-a desemnat câștigător la Gala Elitelor Arădene anul acesta a fost Academician Păun Ioan Otiman, membru titular al Academiei Române. În laudatio, se mai menționează că prof. univ. dr. ing. Petru Andea „a fost mereu alături de universitatea de stat din Arad, a susținut dezvoltarea ei și nu s-a sfiit niciodată să fie un arădean în mijlocul timișorenilor”.

    „M-am născut pe malul Mureșului, am îndrăgit Aradul, locuitorii, am rude în tot județul, o parte sunt prezente aici, la Curtici, la Pâncota, la Șicula și, desigur, la Arad. Am fost toată viața profesor și m-am ocupat de educație. Aș vrea să sintetizez într-o foarte scurtă poveste ce înseamnă pentru mine educația. Cineva făcea referire la 800 de ani. Eu am să vă trimit înapoi în istorie 2000 de ani. Era anul 70, era noastră, când Ierusalimul a fost cucerit de romani. Fiul comandantului armatei romane s-a îmbolnăvit și nu găsea niciun medic roman care să-l vindece. A înțeles că printre robii luați este un bătrân medic foarte bun și care a reușit într-adevăr să vindece pe băiatul comandantului. I-a spus «îți îndeplinesc orice dorință pe care o vrei și care stă în puterea mea». Era convins că o să ceară să fie eliberat din robie. Iar bătrânul înțelept a zis: «dă-mi voie să fac o școală». Acesta este mesajul care peste milenii ajunge până la noi. Educația este cea care poate ridica o națiune.

    Și avem exemple că și în Arad s-a întâmplat. Vreau să fac o trimitere la celebrul Țichindeal Gură de Aur, preaslăvit de Eminescu în poezia sa. Țichindeal a fost șeful școlii Preparandia din Arad și a format numeroase generații de învățători, toți dedicați misiunii de a forma intelectual pentru mediul arădean. Un om care nu avea educație și înclinație către pedagogie: mă refer la doamna Elena Ghiba Birta. O treime din averea pe care a moștenit-o a dedicat-o ajutorării studenților care aveau condiții mai modeste de trai. Iată că ea și rațional și instinctiv a înțeles că educația este cea care poate ridica națiunea. Pot aminti și pe Vasile Goldiș, ideologul Marii Uniri. El a fost și profesor universitar și ministru al instrucțiunii și cultelor, și a dat o pildă preluată și purtată până în zilele noastre de Universitatea Vasile Goldiș care îi poartă numele. Legat de această universitate, aș vrea să evoc și personalitatea lui Aurel Ardelean, plecat dintre noi prea devreme, și care a fost fără discuție unul dintre marii intelectuali ai Aradului. Dacă mă refer la Universitatea Vasile Goldiș, nu pot să nu mă refer la Universitatea Aurel Vlaicu, port cu mândrie și haina de Academie de Științe din România, dar și toga de Doctor Honoris Causa și a Universității Vasile Goldiș, și a Universității Aurel Vlaicu”, a spus prof. univ. dr. ing. Petru Andea.

    Ovidiu Hațegan – Premiul „Francisc Von Neuman” pentru promovarea imaginii Aradului

    gala elitelor aradene 2024 ovidiu hategan

    Născut în 1980, la Arad, Ovidiu Hațegan și-a început activitatea în domeniul fotbalului în 1996, activând din 2006 în Liga I. Din 2008 a devenit arbitru FIFA, arbitrând până în prezent peste 30 meciuri internaționale. În paralel, a urmat studii universitare în domeniul medicinei, absolvind în 2005 Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, în 2010 obținând titlul de doctor în medicină, iar din 2012 a devenit cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul UVVG Arad. Dintre realizările ca arbitru, amintim: debutul la cea mai importantă competiție europeană intercluburi UEFA (2011), iar din 2015 face parte din Grupul de Elită al arbitrilor UEFA. În acel an, a debutat și la Campionatul Mondial de Tineret Sub 20 de ani în Noua Zeelandă. În 2016, a trecut în palmares primul Campionat European de Fotbal la nivel de seniori, desfășurat în Franța. În anul 2020, a devenit singurul arbitru din lume care a oficiat numărul maxim de meciuri (6) în grupele UEFA Champions League.

    Anul 2022 a fost un moment de cumpănă pentru Hațegan, fiind operat pe inimă, după ce a suferit un infarct. Acest lucru nu l-a oprit însă, arbitrul reluându-și activitatea la un an distanță, pentru prima oară în 20 aprilie 2023, atunci când a arbitrat un meci test al echipei UTA contra juniorilor din propria academie, iar după aceea ca arbitru de centru în Superligă.

    Președintele comisiei de jurizare care l-a desemnat câștigător la Gala Elitelor Arădene anul acesta a fost conf. univ. dr. Andrei Anghelina de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

    Discursul lui Ovidiu Hațegan la Gala Elitelor a fost unul emoționant, mai ales pentru că ziua în care a primit premiul a coincis cu ziua de naștere a tatălui său, care a decedat în 2022.

    „Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase, o surpriză deosebită fiind și omul care a fost lângă mine tot timpul în acest traseu, Daniel Șovre, vă mulțumesc încă o dată pentru surpriză și mulțumesc pentru suport. Simt o fericire deosebită, o bucurie, mai ales trecând peste toate evenimentele dificile din viața mea, Dumnezeu m-a ajutat să revin în vârf și să reprezint Aradul cu cinste la cel mai înalt nivel. Mi se recomanda din lumea fotbalului că «ar fi mai bine să pleci din orașul tău, un oraș mai mic, ar fi mai bine să mergi într-un oraș mai mare, care îți oferă vizibilitate, să ai șansa să promovezi mai repede și să ajungi mai repede la nivelul de vîrf». Am refuzat să cred acest lucru, m-am încăpățânat să rămân în Aradul meu frumos, mă bucur că am făcut acest pas și timpul mi-a dat dreptate, reușind ca după ani și ani de muncă să duc Aradul acolo unde îi este locul, la nivel de vârf, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Și la fel, după această mică pauză, m-am gândit să o fac din nou și sper să o fac cu cinste încă mulți ani de-acum.

    Vreau să mulțumesc Universității de Vest Vasile Goldiș, în special doamnei rector Coralia Cotoraci, de asemenea organizatorilor, partenerilor și tuturor persoanelor implicate în acest minunat eveniment. De asemenea, un mare mulțumesc soției mele și copiilor, care reprezintă sprijinul cel mai important pentru mine, fără ei cu siguranță nu aș fi ajuns aici. Iar la final, le mulțumesc părinților mei, care de sus sper că sunt foarte mândri în acest moment. Și mai ales tatălui meu, cu care trebuia astăzi să închin un pahar, de ziua lui”, a spus Ovidiu Hațegan.

    Prof. univ. dr. Sorin Mitu – Premiul „Sever Frențiu” pentru științe umaniste și arte

    gala elitelor aradene 2024 sorin mitu

    Născut la Arad în 1965, Sorin-Marin Mitu a absolvit ca șef de promoție Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în 1989, obținând tot acolo și titlul de doctor, în 1996. La aceeași facultate și-a desfășurat și activitatea didactică, parcurgând toate etapele, iar din 2003 ajungând profesor universitar, iar din 2011 a ajuns directorul Departamentului de Istorie Modernă. În activitatea de cercetare, a realizat numeroase studii și articole publicate în țară și străinătate. Este autor al unor cărți de referință în istoriografia română contemporană, dintre care „Geneza identității naționale la românii ardeleni”, „National Identity of Romanians in Transylvania”, „Die ethnische identität der siebenbürger Rumänen”, „Ungurii despre români. Nașterea unei imagini etnice” etc., lucrările dumnealui fiind recunoscute și la nivel internațional.

    Președintele comisiei de jurizare care l-a desemnat câștigător la Gala Elitelor Arădene anul acesta a fost conf. univ. dr. Cristian Bențe, de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, iar în laudatio prof. univ. dr. Sorin Mitu este numit „unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai noii generații de istorici, de după 1989”.

    „Sunt două gânduri cu care am venit aici în această seară deosebit de imporantă pentru mine, inspirate din denumirea acestui eveniment: gala elitelor arădene. Este vorba deci, în primul rând, despre elite. Și mă gândesc să suntem absolut toți cei de față membrii ai unor elite, afișăm ținute de seară, elegante, participăm la un eveniment monden, bem o șampanie fină, mai luăm și un premiu… dar cred că nu avem voie să uităm niciodată de unde am plecat. Am plecat undeva de jos. Noi, sau părinții noștri, sau bunicii noștri au plecat de undeva pentru ca noi să ajungem aici unde suntem. Mă gândesc cu emoție la strămoșii mei, căci sunt istoric și pot să-mi număr strămoșii cu ajutorul documentelor, pe care de vreo 200 ani îi știu, care stau aici, în acest comitat la început, în acest județ apoi, în Arad, care au făcut ceva pentru aceste locuri. Au fost țărani, au fost preoți, unii au mai făcut și școală, și-au ieșit din rând, alții s-au reîntors la coarnele plugului. Asta înseamnă elitele ardelene și arădene. Nu vreau să fiu populist, nu vreau să spun că trebuie să fim toți asemenea. Rolul elitelor este să împingă lumea înainte, să-i ridice pe cei care sunt jos la un nivel cât mai înalt, dar trebuie să facă acest lucru cu empatie, cu respect, cu prețuire.

    În cultura românească sunt două modele de elite care-mi vin în minte. Mă gândesc în primul rând la Dinu Păturică, ciocoiul nou și arivist, portretizat de Nicolae Filimon. Și, în al doilea rând, mă gândesc la Popa Tanda, eroul arădeanului nostru de la Șiria, Ioan Slavici. Popa Tanda, care primește o parohie într-un sat vai de mama lui și prin puterea exemplului său reușește să scoată satul acela nenorocit din mizeria în care se afla și să îl transforme într-o comunitate de oameni mândri, înstăriți, prosperi, împliniți. Acesta este modelul de elită care cred eu că trebuie să ne inspire”, a spus Prof. univ. dr. Sorin Mitu.

    Prof. univ. dr. István Krizbai – Premiul „Aurel Ardelean” pentru științe biologice și biomedicale

    gala elitelor aradene 2024 istvan krizbai

    Născut în 1965 la Deva, copilăria și adolescența și-a petrecut-o la Arad, urmând școala la Colegiul Național Moise Nicoară. A absolvit apoi studiile universitare, în 1989, la Institutul de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, iar în 1990 a obținut cu suma cum laude diploma de medic generalist la Universitatea Semmelweis din Budapesta, iar doctoratul l-a obținut la Universitatea din Szeged. Timp de 5 ani a lucrat ca cercetător științific la Universitatea din Göttingen, Germania și la Institutul de Biologie Moleculară al Academiei de Știință din Austria. Din 2013 este doctor al Academiei de Științe din Ungaria și profesor universitar și conducător de doctorate la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, fiind și director al Școlii Doctorale de Biologie. A publicat peste 100 articole ISI și 43 Google scholar care au primit aproape 6000 citații, a fost și este director de proiect în numeroase proiecte de cercetare naționale și internaționale.

    Președintele comisiei de jurizare care l-a desemnat câștigător la Gala Elitelor Arădene anul acesta a fost prof. univ. dr. Anca Hermenean, de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

    „De-a lungul carierei mele, am avut ocazia să trăiesc multe momente emoționante, dar trebuie să vă mărturisesc că acest moment este ceva special pentru mine, de neuitat. Este o onoare deosebită să primesc o distincție oferită de meleagurile mele natale. Mi-am petrecut copilăria și parte a tinereții în Arad, după care din motive profesionale am părăsit Aradul, dar am revenit deseori. Am avut părinții mei aici, am avut prieteni, dar nu am avut contact cu viața profesională, până acum 13 ani. În 2011, domnul rector fondator al Universității Vasile Goldiș, domnul profesor Aurel Ardelean, a organizat o conferință transfrontalieră de biologie celulară și am avut onoarea să reprezint Centrul de Cercetări Biologice din Szeged. În deschiderea conferinței de atunci am citat din ultimele momente ale celebrului film Casablanca, când Rick spune jandarmului: this is the beginning of a beautiful friendship. Astăzi, pot afirma cu siguranță că visurile noastre nu doar că au fost îndeplinite, dar au fost și depășite. Drumul lung arată puterea calului, spune un proverb chinezesc. În acești 13 ani, mai ales datorită angajamentului doamnei profesoare Anca Hermenean, am avut multe realizări, multe proiecte științifice comune, multe publicații internaționale valoroase, chiar am organizat și o conferință internațională cu participanți de pe patru continente, care a fost organizată nu numai cu sprijinul universității, dar și cu sprijinul Primăriei Arad și a Consiliului Județean Arad”, a spus prof. univ. dr. István Krizbai.

    Ing. ec. Sorin Constantinescu – Premiul „Dimitrie Cameniță” pentru științe sociale, economie și antreprenoriat

    gala elitelor aradene 2024 sorin constantinescu

    Născut în 1967 la Timișoara, Sorin Constantinescu a copilărit la Șicula, județul Arad, iar studiile liceale le-a urmat apoi la Ineu, unde ulterior a introdus în circuitul turistic Conacul Sava Brancovici. Studiile universitare le-a urmat la Facultatea de Construcții de la Politehnica Timișoara și la Facultatea de Economia Turismului din cadrul Universității Româno-Americane de la București, unde și-a luat și doctoratul cu tema „Aspecte specifice criminalității economico-financiare din domeniul jocurilor de noroc”. Între 2012-2013, a fost consilier al directorului general al Loteriei Române, iar din 2020 consilier al Secretarului general al Guvernului în probleme de loterie națională și Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Este și fondatorul Gaming Consulting, liderul pieței de consultanță în domeniul jocurilor de noroc și desfășoară numeroase campanii naționale prin care atenționează asupra pericolelor jocurilor de noroc în rândul tinerilor.  A susținut numeroase conferințe internaționale, a publicat lucrări și cărți de specialitate, iar în 2022 a primit premiul pentru „cea mai rapidă ascensiune în mediul online din România” din partea revistei „Financial Intelligence”.

    Președintele comisiei de jurizare care l-a desemnat câștigător la Gala Elitelor Arădene anul acesta a fost academicianul Lucian Liviu Albu, de la Academia Română.

    „Vă mulțumesc mult pentru onoarea de a fi prezent. Eu nu mai sunt în domeniul jocurilor de noroc din 2010, din contră, sunt o voce foarte virală pe rețelele de socializare, unde am peste 1 milion de urmăritori, unde previn oamenii despre pericolele jocurilor de noroc. Am un doctorat în criminalitate financiară, fraude la jocurile de noroc și spălare de bani. Activitatea mea din ultimii doi, trei ani este pur educativă, mi-am dedicat foarte mult timp pentru educarea tinerilor și pentru a le deschide ochii asupra unor elemente mai puțin bineintenționate, care încearcă să-i ducă pe o cale greșită, încearcă să le inducă îmbogățirea peste noapte și îi îndepărtează de la educația adevărată, de la școală. Tangența mea cu jocurile de noroc mai e că sunt consultant la Loteria Națională din Republica Moldova, la Loteria din Serbia și Ungaria. La Loteria din Republica Moldova le-am dublat cifra de afaceri într-un an de zile, de când am contract de consultanță cu ei.

    Partea mea este doar de consultanță, nu mai sunt operator de jocuri de noroc de 14 ani, am fost primul om din industrie care, în 2007, pe banii mei proprii am promovat un clip la Televiziunea Română care a spus că jocurile de noroc creează dependență. Sunt originar din Șicula, județul Arad, am crescut la țară, am avut o educație frumoasă și îi mulțumesc lui Dumnezeu că pe vremea mea nu era nici internet, nici Tik Tok, nici Facebook și am reușit să am o educație sănătoasă, am fost educat în spiritul cinstei, corectitudinii și onoarei, respectului față de oameni. M-a ajutat foarte mult pe parcursul meu profesional. Cum vă spuneam, am un milion de urmăritori și promovez cinstea, corectitudinea și munca grea, pentru că foarte mulți copii sunt păcăliți de indivizi care le promit că în 5 pași pot să îi îmbogățească, le spun că școala e toxică, părinții sunt toxici, iar din această cauză mi-am dedicat foarte mult timp pentru a îi contracara, fără niciun fel de interes, nu vreau să candidez, nu vreau să intru în politică, nu am nevoie de faimă, de bani, pur și simplu merg prin licee, prin școli, săptămâna viitoare o să merg și la Liceul Economic din Arad, am mai fost la Universitatea Aurel Vlaicu, merg peste ca să deschid ochii tinerilor că fără muncă grea și cinste, corectitudine, nu poți să reușești în viață. Vă mulțumesc mult de tot”, a spus Sorin Constantinescu.

    ––

    Gala Elitelor Arădene 2024 a fost organizată de asociațiile Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020, Casa cu Lacăt și Asociația Emera, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, sub egida Marii Loji Naționale din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad.

    Fiecare laureat a primit, pe lângă diplomă și trofeu, un premiu bănesc de 6000 lei.

    • Citește și: La Gala Elitelor Arădene 2023 au fost premiați cei care sunt considerați „ceea ce este mai bun, mai valoros” din Arad | Foto • Video · Special Arad

     

     

     

     

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Felicitari premiantilor! Astfel de personalitati ar trebui sa candideze la functii de conducere in institutiile statului la nivel de oras, tara! Profesionalismul si dedicarea ii recomanda! Cu certitudine ar sti sa delege functiile pe criterii de competenta si responsabilitate! Am apreciat in mod deosebit discursul dlui prof.univ.dr. Sorin Mitu referitor la cele doua categorii de elite!
      Ce bine-ar fi sa binecuvanteze Aradul cei din a doua categorie!
      In urma elitelor din prima categorie care conduc destinele orasului s-a pierdut busola, bunul simt si mai ales respectul pentru comunitate!

      +7 voturi
      +1
      -1
    2. Un eveniment ce se detaseaza prin eleganta,prin continutul discursurilor unor evidentiati,in special cei cu multa….scoala.In mod deosebit merituos este dl.Hategan,cel caruia Aradul ii datoreaza mult,nu la fel si sulfurosilor din sfera politica,multi prezenti acolo,pentru ca asa….trebuie.Nu imi pot explica absenta unui parlamentar ce se tot baga in poze,probabil era bolnav….Una peste alta,o gala eleganta,care putea fi si mai eleganta.

      +4 voturi
      +1
      -1
    3. In sala putine persoane care se pot numi “elita”! Iar acest soi de eveniment in care sala de concerte a filarmonicii se transforma in…restaurant este de foarte prost gust!
      A copia modul de desfasurare a anumitor evenimente sarind peste etape elementare e apanajul parvenitilor!
      Sala de spectacol trebuie sa-si pastreze utilitatea si magia! Din pacate si-a pierdut fotoliile originale tot cu pretextul primului bal!
      Exista o sala care a functionat ani la rand ca si…Club (?!)…ar putea fi folosita pentru receptia de dupa premiere!
      Iar la etaj, unde fusese pe vremuri bufetul, se puteau pune mese pentru un pahar de sampanie, un piscot si finger food.
      Decenta, putin mai multa decenta si respect nu face rau nimanui, dimpotriva!
      Elitele premiate s-ar fi simtit mult mai onorate cu sala filarmonicii plina si aplaudati pe buna-dreptate!

      +27 voturi
      +1
      -1
    4. @Elitu
      Da, cam ăsta e nivelul.
      Dintre cei nominalizați doar doi sau trei meritau cu adevărat. Restul au fost doar de imagine.
      Bineințeles că nu puteau să lipsească și politicienii de frunte ai Aradului.
      Să pui în sală pe un pădurar ca bipârț, sau pe un ospătar ca ciontu, sau pe un mecanic auto precum pistru alături de oameni cu studii și rezultate la nivel internațional, e de-a dreptul grețos.

      +17 voturi
      +1
      -1
    5. == RUSINE – UNDE SUNT ADEVARATELE ELITE ALE COMUNEI ARAD? ==ELITELE CU EPOLETZI GENERALUL STOICANESCU DE LA POLITZAI ,SI MARESALUL TOMA DE LA POLITZIII LOCALI == SCARBA MI E . == VAI – DAR LIPSESTE PLAGIATOAREA ARADULUI LILE VOTATA RECTOR DE ADUNATURA DE INTELIGENTZI DE LA POST-LICEALA AUREL VLAICU . NICI PE DR IN BALIVERNE SI COMUNICARE GHITZA PUSHCULITZA NU L AM VAZUT ?

      +14 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    8 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.