vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Avram Gal, omul care vindea burgerii cu 6000 de euro, condamnat la închisoare pentru tranzacții în perioada Covid. Va candida la o primărie din Transilvania

  de Special Arad | 17 februarie 2024, 11:46 AM | Monden | Regional

  0

  Avram Gal, patronul Transilvania Steakhouse, restaurant în care se vindeau burgerii cu 6000 de euro, a fost condamnat la închisoare cu executare de Tribunalul București. Gal mai are o șansă, pentru că sentința nu este definitivă, scriu jurnaliștii de la Știri de Cluj.

  Avram Gal, cel care vindea burgerii cu 6000 de euro, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, pentru că a pretins că are pile în instituțiile din București și că poate aranja un contract de livrare de materiale de protecție COVID. În realitate a luat banii, peste 400.000 de lei, și i-a cheltuit pe distracții și mașini de lux.

  Acesta este președintele PSD Câmpia Turzii și va candida la primăria Câmpiei Turzii.

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus în 2020 trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului GAL AVRAM MARIUS, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

  Gal ar fi pretins că are relații mari și poate aranja încheierea unui contract în pandemie cu materiale de protecție COVID. Ei bine s-a demonstrat că a a blufat, a luat banii unui afacerist și i-a cheltuit pe mașini de lux și hoteluri. Vorbim de peste 400.000 de lei, pe care i-a primit printr-o firmă și o fundație.

  Iată comunicatul DNA: ”În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.

  Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.

  Cea mai mare parte a banilor primiți de inculpat ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziționare autoturism de lux.

  Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice.

  Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).

  În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului”.

  Votează și tu: Pola Zilei: Alexei Navalnîi, erou sau victimă?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.