Aleșii PSD s-au prins aprig în hora diletanților în plenul Consiliului Județean Arad! (VIDEO)

  de Andrei Fuliaș | 31 octombrie 2016, 5:54 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  Din nefericire, vedem, în ședințele de consilii, județean sau municipal, destui aleși care se fac de râs în fața tuturor arătând, de cele mai multe ori, cât sunt de nepregătiți atunci când se votează anumite proiecte. De cele mai multe ori „gafele” datorate slabei pregătiri în anumite domenii ies la suprafață mai ales când consilierii din opoziție fac… „opoziție”, dar asta nu pentru că aleșii Puterii ar fi mult mai bine pregătiți sau mai abili, ci pentru faptul că aceștia din urmă tac și stau cuminți în băncuțele lor, ridicând mâna și votând tot ce li se pune în față. Aceste grupuri de consilieri înseamnă, din păcate, o simplă mașinărie de vot asupra proiectelor gândite de unul sau doi oameni care conduc partidele din care fac parte.

  Vorbim de această data despre consilierii județeni PSD și despre modul în care aceștia s-au făcut de râs, la unison, în plenul Consiliului Județean, în ședința de zilele trecute. Nu este, cum spuneam, prima oară când fac acest lucru dar, de cele mai multe ori rolul principal l-a avut viitorul (probabil) deputat în Parlamentul României, Florin Tripa. Surpriza este însă aceea că, de această dată, colegii săi au ținut morțiș să îi fie alături și nu l-au lăsat la „greu”…

  Citește și: PSD, fără obiectul „muncii”, nu mai numără decât steagurile în Consiliul Județean. Tripa-Pristanda, coane cititorule, nici alea…

  Concret, punctul 13 de pe ordinea de zi a ședinței respective a fost denumit Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public al judeţului Arad în domeniul privat al judeţului Arad a unor bunuri concesionate la S.C. Compania de Apă Arad S.A. şi scoaterea din funcţiune a acestora”. Vorbim despre o procedură care se repetă an de an și care prevede casarea unor bunuri care nu mai pot fi folosite de către Compania de Apă, iar legea spune că acestea nu pot fi aruncate pur și simplu, ci trebuiesc scose din funcțiune prin această procedură.

  Ei bine, cei de la PSD și-au anunțat colegii din CJ că ei nu vor vota acest proiect fiindcă ei n-au înțeles despre ce este vorba și că vor explicații. Perfect de acord cu ei, nu este normal să votezi ceva dacă nu știi concret despre ce este vorba. Și noi am bănuit, la un moment dat, că PSD face un joc, dorind de fapt să ducă discuția spre altceva… Dar nu a fost așa. Totul a devenit interesant când, la doar câteva secunde după anunțul făcut de consilierii PSD, Iustin Cionca a chemat-o la pupitru pe Alina Costea, directorul economic de la Compania de Apă, aceasta fiind la dispoziția oricui pentru a da explicații. Surpriză însă! Consilierii PSD n-au avut întrebări! Ne-am frecat la ochi, ne-am spus că nu vedem bine… însă chiar nu au întrebat nimic. Directoarea a insistat și i-a rugat pe consilieri să pună întrebări referitoare la orice nelămurire și neavând „succes” a încercat să răspundă la ceea ce strigau aceștia înainte de a fi chemată la microfon. Cu toate astea, doamnelor și domnilor, cei de la PSD n-au votat proiectul și acesta a fost respins. Curat murdar, coane cititorule!…

  Această, să-i spunem, întâmplare, atrage cu sine multe semne de întrebare. E vorba de incompetență și de faptul că unii, în cazul nostru consilierii PSD, nu înțeleg nimic din mecanismul în care trebuie să lucreze și să-i reprezinte pe arădenii care i-au votat? Și atunci nici nu putem avea prea multe pretenții de la ei. Pe de altă parte, ne-am întrebat și o mai facem și în continuare, dacă PSD-ul nu a venit cu tema bine învățată de la partid: „Nu votați proiectul respectiv!”. Astfel ei s-au conformat fără discuții, motiv pentru care nici n-au adresat întrebări directorului economic al Companiei de Apă, fiindcă nu știau ce să întrebe.

  Totuși, una peste alta, este inadmisibil ca tu, opoziție, să ai pe „tavă” directorul economic al uneia dintre cele mai „căpușate” companii din subordinea Consiliului Județean și să nu profiți de acest lucru pentru a pune niște întrebări pertinente. Avem noi o bănuială de ce opoziția nu face multă gălăgie în cazul Companiei de Apă… și ne-o exprimăm: această societate este „vacă de muls” nu doar pentru Puterea locală, ci și pentru opoziție, toate partidele având oameni „infiltrați” (adică angajați) în locuri călduțe, plătite cu salarii imense. Însă, cu siguranță, și pentru Compania de Apă-Canal va veni un moment „zero”. Mai devreme sau mai târziu.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Măi să fie ! Chiar toți cei de la PSD or fi niște proști și chiar toți PNL-iștii or fi doctori în economie și în administrație ? Doar ei știu cel mai bine cum se conduc treburile județului ? Cum este mai bine pentru companiile de stat unde au fost și sunt mulți dintre ei și neamurile lor băgate ? Suntem oricum lămuriți, mai ales de Compania de Apă unde căpușele PNL au supt și sug în continuare destul de consistent. Despre ”fostul” Hoțcu – PNL-ist de frunte și el, prins cu plicul în buzunar, vedem că nu mai pomenește nimeni nimic. Dacă Hoțcu ar fi fost PSD-ist …. mamă mamă ce pomenit era în fiecare ședință de consiliu județean.

   --8 voturi
   +1
   -1
   • N-ar fi fost rău dacă ați fi și citit articolul, fiindcă noi am spus destul de clar că: „dar asta nu pentru că aleșii Puterii ar fi mult mai bine pregătiți sau mai abili, ci pentru faptul că aceștia din urmă tac și stau cuminți în băncuțele lor, ridicând mâna și votând tot ce li se pune în față”. Deci n-am spus nicidecum că cei de la PNL ar fi niște genii, dimpotrivă. Dar articolul este despre ceea ce s-a întâmplat în ședința respectivă.
    În aceeași măsură am spus că: „această societate este „vacă de muls” nu doar pentru Puterea locală, ci și pentru opoziție, toate partidele având oameni „infiltrați” (adică angajați) în locuri călduțe, plătite cu salarii imense”. Deci am spus destul de clar cine căpușează Compania de Apă, mai clar decât ați făcut-o dumneavoastră.

    În ceea ce îl privește pe fostul președinte Ioțcu, cred că s-au scris destule și despre el.

    Bine-ar fi ca data viitoare să și citiți articolul înainte să ne acuzați de ceva 😉

    +9 voturi
    +1
    -1
   • Maria draga, nesimțitul de Iotcu a angajat in ultimii 3 ani de mandat, vreo 200 de pui de pesediști. Asta pe langa cele câteva sute de peneliști, pile angajate anterior. In cazul de fata s-a văzut clar ca acești consilieri PSD sunt niște …! Strigi ca prostu’ si ceri explicații si cand e responsabilul in fata ta, taci ca un …! Cat de incompetent tre’ sa fii, sa faci asa ceva? Niște panarame, in frunte cu … de Caprar. Ex-șoferul sferto-doct, uns cu toate alifiile politice, acel Dorel care și-a depășit cu mult condiția de agramat notoriu, a ajuns sa numească oameni prin instituții cheie ale orașului nostru. L-a numit pe Bociort …, pe post de director al CSM. Mulțumită articolelor special Arad, am aflat despre măgăriile acelui … si țepar, care si-a tras o prima la început de mandat, asa deincurajare. Cum sa-ți permiți sa faci asa ceva???? Sa susții asemenea …. in funcții publice? Nu va crapă obrazul de rusine?

    (comentariu cenzurat de redacție)

    +4 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad