„Suvenir Arad” – istoria orașului, într-o prezentare digitală și interactivă. Proiectul va avea și o aplicație de realitate augmentată!
Complexul Muzeal Arad vine cu un nou proiect de anvergură, numit „Suvenir Arad”, care scoate în evidență istoria orașului nostru… și nu oricum, ci ancorată în tehnologiile zilelor noastre. Alături de o expoziție, proiectul va beneficia și de o aplicație descărcabilă de pe App Store sau Google Play, cu ajutorul căreia două clădiri emblematice din Aradul de azi vor putea fi comparate cu cele din Aradul de altădată, prin realitate augmentată! Și asta nu e tot!
„Suvenir Arad” este construit în jurul unei selecții de fotografii și filme din perioada 1860-1919, aflate în colecția Muzeului din Arad, printre care un set de 50 de cartoline (200 de imagini în total), un filmuleț cu o nuntă arădeană din 1913 și o hartă din 1752. Totodată, cu această ocazie s-a editat și o carte cu o cronologie a istoriei Aradului.
Toate acestea vor fi putea fi găsite în cadrul unei expoziții multimedia în sala kinema ikon din incinta Muzeului de Artă (de pe strada Gheorghe Popa de Teiuș nr 2-4, etajul 2), care va fi vernisată pe 26 februarie, la ora 18. Arădenii vor putea vedea acolo și proiecții video / diapozitive, precum și o instalație interactivă.
Informații suplimentare prin aplicația AR
Proiectul va avea și o aplicație de realitate augmentată, care va fi disponibilă începând cu ziua expoziției, 26 februarie.
Cu ajutorul realității augmentate, utilizatorul va putea urmări un traseu în oraș pentru a viziona un film din 1913, realizat în zona teatrului sau pentru a compara imaginea de acum a Palatului Cultural cu imagini din secolul trecut, cu planurile de construcție. De asemenea, cu ajutorul aplicației vor putea fi scanate – pentru a afla date despre clădiri și arhitecți – și cele 50 de cartoline cu imagini din arhiva muzeului, care vor fi expuse marțea viitoare în sala kinema ikon de la Muzeul de Artă.
Întregul proiect se găsește și online
„Suvenir Arad” are deja și un website funcțional, unde pot fi găsite toate informațiile despre proiect, inclusiv imaginile foto și video care vor face obiectul expoziției din 26 februarie. Adresa website-ului este http://www.suvenirarad.ro/.
Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul programului Centenarul Marii Uniri al Consiliului Județean Arad.
Echipa de proiect: Călin Man, Peter Hügel, Adelina Stoenescu, Delia Kelemen și Emanuela Bundea.
Comentariile portalului
== UN MEDIC ,UN INTELIGENT NU VA ALEGE NICIODATA O NULITATE SA L CONDUCA ==DAR DIN PACATE ROMANIA ARE 3/100 INTELIGENTZI SI 52/100 ANALFABETZI FUNCTZIONALI . MAI MULT AVEM PESTE 7,7 MIL DE SUFLETE CU (...)
Și atunci nu este momentul reconfigurării întregului bulevard de la Podgoria la Teatru. Mutat circulația pe mijloc, lărgit pietonalul lângă imobile și creând posibilitatea unor (...)
Tara aberanta oras aberant primar fraudulos...