duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Școala Gimnazială „Ștefan Ciocio-Pop” din Conop implementează Programul de Reducere a Abandonului Școlar „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

  de Special Arad | 27 aprilie 2024, 12:02 PM | Conop | Educaţie | Știri Arad

  0

  Comunicat. Școala Gimnazială „Ștefan Cicio-Pop”din Conop beneficiază, în perioada 2022-2025, de sprijin financiar pentru realizarea proiectului „PNRAS – Conop”, din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat de Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR).

  Prin acest proiect, Școala Gimnazială „Ștefan Cicio-Pop”, Conop va realiza o serie de acțiuni care au ca obiectiv principal prevenirea abandonul școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii în rândul elevilor din unitatea aceasta de învățământ. De la activități remediale, programe educationale atractive, excursii, spectacole online, oferire de rechizite și cărți pentru elevi, până la cursuri de formare profesională și coaching pentru profesori, proiectul își propune să motiveze și să sprijine elevii în vederea finalizării învățământului obligatoriu.

  Proiectul „PNRAS Conop”, înregistrat sub cod F-PNRAS-1-2022-1392, în valoare totală de 692.460,00 lei se va desfășura în perioada septembrie 2022 – iunie 2025.

  Prin implementarea activităților din proiect, ne dorim ca la nivelul școlii să se dezvolte unui climat pozitiv și incluziv care să determine reducerea absenteismului, facilitarea învățării, creșterea motivației elevilor, stimularea lucrului în echipă. Astfel, la finalul celor trei ani de proiect, elevii de la Școala Gimnazială „Ștefan Cicio-Pop” își vor îmbunătăți rezultatele școlare și atitudinea și deschiderea față de școală în general.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.