duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trei familii cu copii mici locuiesc în condiții mizerabile, într-o casă părăsită de pe str. Cehov

  de Special Arad | 27 aprilie 2024, 9:58 AM | Știri Arad

  2

  Poliția Locală s-a deplasat împreună cu cei de la Asistența Socială și Protecția Copilului în cartierul Grădiște, pentru a interveni în cazul a trei familii cu copii mici, care locuiesc în condiții improprii, într-o clasă părăsită, de pe str. Cehov.

  „În data de 25 aprilie, patrule de ordine publică, evidența persoanelor și protecția mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au participat la o acțiune împreună cu reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială, respectiv Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea identificării și monitorizării familiilor cu copii minori, care locuiesc într-o clădire dezafectată situată pe strada Anton Cehov, utilizată în trecut ca vestiar, în zonă aflându-se un fost stadion de fotbal.

  La fața locului s-a constatat că sălășluiesc, în condiții mizere, trei familii provenite din afara UAT Arad care s-au stabilit în imobilul respectiv, unde condițiile improprii au contribuit, probabil, la deteriorarea stării de sănătate a unora dintre ei. Împreună cu adulții locuiesc și trei minori, de vârstă preșcolară, alți doi copii aflându-se în centrul de plasament al DGASPC.

  familie strada cehov conditii improprii protectia copilului politia

  Asistenții sociali însoțiți de polițiștii locali au constatat că minorilor nu li se oferă condiții corespunzătoare de locuit, locația fiind neîncălzită, lipsită de apa necesară hidratării și igienei și plină de deșeuri. Deși niciunul dintre adulți nu muncește, respectivii nu sunt preocupați de curățarea «locuinței» și nu par deranjați de gunoaiele adunate. Deși părinții au refuzat sprijin instituționalizat pentru copii, li s-a pus în vedere asigurarea unor condiții normale de locuit copiilor, respectiv mutarea într-o locuință decentă în termen de o săptămână, în vederea protejării drepturilor acestora.

  Cazul a fost preluat de către reprezentanții DGASPC, în vederea monitorizării, respectiv evaluării copiilor și familiilor acestora, și propunerii stabilirii unor măsuri de protecție specială, în cazul minorilor aflați în situație de risc.

  Toate persoanele din acel spațiu au fost identificate și legitimate de polițiștii locali, care vor fi prezenți în zonă sistematic, până la soluționarea problemei minorilor. De asemenea, alte două servicii ale Direcției Generale Poliția Locală lucrează în scopul asanării zonei: disciplina în construcții și protecția mediului. Se are în vedere fundamentarea legală rapidă a operațiunii de demolare a fostului vestiar și curățarea întregii zone de deșeurile acumulate”, a transmis Poliția Locală.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu prea înțeleg care ar fi obligațiile de serviciu a celor de la DGASPC din Arad în cea ce privește asistența minorilor, obligați probabil de părinții lor, să cerșească pe străzile Aradului. iată bună oară un aspect zilnic din zona magazinului Ziridava și blocul Libelula. O mamă cu vreo trei copii pe stradă și unul mic într-un cărucior, purtând în mână și arătând trecătorilor fie o lingură de lemn, fie câteva flori rupte de prin parcuri, își trimite copilașii frumoși și destul de bine îmbrăcați să implore mila trecătorilor, sau a consumatorilor de la cofetăriile din zonă sau a magazinelor. Aceste persoane se ocupă cu cerșitul de ani de zile fără ca cei de la instituția abilitată care să ia măsuri de protecție a minorilor. Aceștia ajungând adulți vor cerși în continuare pe străzile din Arad. Eu cred că cei de la protecția copilului alături de cei din Poliția Locală au obligația pe baza unei anchete sociale, pe baza unor programe finanțate de la buget sau din alte fonduri (europene) să se ocupe de rezolvarea acestor cazuri sociale. Nu aș dori ca acești copii și alții ca ei să fie dați în plasament sau crescuți în instituții ale statului ci doresc ca părinții lor să aibă un loc de muncă stabil, un habitat corespunzător iar copiii lor să urmeze o formă de educație (școală, grădiniță) Sunt semenii noștri, mai vitregiți de soartă. Dacă se intervine acum se mai poate salva ceva. Altfel se pierd în neant niște suflete. Așa că atenție salariați ai statului de la DGASP. Nu treceți pe lângă ei și vă faceți că nu-i vedeți. Sunt și ei oameni!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.