marþi, 19 martie, 2024

Special Arad Logo

    Mai periculos în fabrică decât în supermarket, concluzia DSP Arad despre îmbolnăvirea cu Covid-19

    Deși în această perioadă asistăm la o scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad este, în continuare, „în tensiune” pentru a evita izbucnirea vreunui focar de infecție. În cadrul conferinței de presă organizată ieri, la Prefectura Arad, directorul DSP a atenționat arădenii să nu lase „garda” jos, întrucât pericolul nu a trecut.

    Acesta a declarat că zona pe care experții din cadrul DSP o consideră cea mai periculoasă este zona industrială din Arad. L-am întrebat dacă nu consideră supermarketurile ca fiind locuri unde aglomerația este mai mare și, astfel, și pericolul de contractare a virusului fiind mai mare, iar acesta ne-a spus că deși într-un supermarket intră mai multă lume, acolo lumea este în tranzit, vine și pleacă, fiind în interior o perioadă mult mai scurtă de timp, pe când în fabrici angajații își petrec mult mai mult timp.

    Horea Timiș, directorul DSP, a ținut pe această cale să roage toți arădenii care lucrează în zona industrială să aibă mare grijă să evite formarea de grupuri în pauza de lucru, să nu împartă o țigară între ei, să respecte regulile de distanțare socială cu sfințenie, întrucât consideră că în cazul în care va reveni cel de-al doilea val de pandemie, cel mai probabil locul în care va izbucni la noi în oraș va fi în primul rând în zona industrială.

    „Zona industrială trebuie să fie foarte atentă și să respecte cu strictețe măsurile de siguranță: mască, distanțare socială, transportul muncitorilor și igiena. Dacă pornește un nou val, predictiv credem că acolo se va întâmpla (…). Asta este cea mai mare grijă a noastră acum, cu privire la cel de-al doilea val”, a spus Timiș.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.