miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Deși încă nefinalizată, Ghiba Birta ar urma să primească din nou elevii, începând cu 11 septembrie

  de Raluca Medeleanu | 31 august 2023, 9:50 AM | Administraţie | Topic special

  6

  Elevii de la Ghiba Birta ar urma să se întoarcă în clase, înapoi în școala lor, la începutul noului an școlar, după ce timp de 4 ani au învățat într-o locație provizorie. Atât timp a trecut de la începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii monument istoric încât o întreagă generație nici nu a avut șansa să-și cunoască sediul original.

  Cu mari întârzieri și penalizări din partea Primăriei, firma care s-a ocupat de șantier ajunge cu lucrările în punctul în care sălile de clasă de la Ghiba Birta pot primi elevi. Totuși, proiectul nu este în întregime gata nici acum, elevilor urmând să le fie interzis accesul în curte, întrucât acolo va fi în continuare șantier.

  Trebuie menționat că deși Vesa Construzioni este firma care a câștigat licitația, pe parcurs a subcontractat proiectul la Meșteri Pricepuți SRL, a căror muncitori sunt cei care au adus lucrările în stadiul actual.

  lucrari reabilitare ghiba birta elevii revin in 11 septembrie 3

  Pe lângă întârzierile acumulate din cauza constructorilor, respectiv la un moment dat lipsa virării banilor de la Guvern (reabilitarea e finanțată prin PNDL), finalizarea lucrărilor a fost decalată și din cauza schimbării cerințelor ISU, care a solicitat anul trecut să se construiască și un bazin de apă în curte, care să asigure un debit suficient de apă în cazul unui incendiu.

  Totuși, anul școlar 2023-2024 va începe la sediul Colegiului Național Elena Ghiba Birta cu elevii înapoi în sălile de clasă. Cu toate acestea, Primăria ne informează că va continua să achite chiria pentru imobilul de pe str. Mihai Eminescu, întrucât acolo urmează să fie mutați elevii de la alte unități de învățământ care urmează în viitorul apropiat să fie modernizate.

  „Lucrările de reabilitare a clădirii în care funcționează Colegiul Național Elena Ghiba Birta au intrat în linie dreaptă. Primele clase sunt deja pregătite să-și primească elevii odată cu primul clopoțel al noului an școlar. În desfășurare sunt lucrările de montare a ușilor de la sălile de clasă. Lucrările rămase de executat vizează finisaje la subsol clădirii de pe Bvd. General Dragalina și amenajarea curții interioare unde, pentru siguranța elevilor, accesul va fi interzis până la finalizarea lor.

  Contractul de închiriere pentru imobilul situat în Arad, str. Mihai Eminescu nr. 15, încheiat între Fundația Universitară Vasile Goldiș Arad şi Municipiul Arad a fost prelungit până în data de 30.06.2024, întrucât va fi nevoie de mutarea altor clase aparținând unităților de învățământ ce urmează să fie reabilitate prin PNRR. Pentru spațiul de pe strada Mihai Eminescu se plătește o chirie de 4.000 de euro pe lună”, a declarat pentru Special Arad Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

   

  • Citește și: Și cu întârzieri, și mai scumpă! Reabilitarea de la Colegiul Național Elena Ghiba Birta „stoarce” încă 6 milioane de lei · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ..toti cei 4 ani de liceu “de Ghiba” i-am petrecut intr-o alta scoala..in conditii foarte slabe si cu foarte putina implicare din partea conducerii liceului meu,astfel pot numara pe degete de cate ori a intrat directoarea la noi in clasa sa mai vada “ce e de noi”.In schimb,la inceputul clasei a IX -a si totodata si a santierului ,conducerea a avut mare grija sa mulțumească partidului “in haine rosii”pentru sustinere in ceea ce priveste renovarea..probabil din aceasta cauza a durat 4 ani.Cu siguranta peste inca atati ani va necesita o noua renovare datorita lucrului bine facut cu care suntem obisnuiti.

   +18 voturi
   +1
   -1
  2. Pentru mine faptul că așa de multe non-valori ajung în posturi cu mare responsabilitate publică este o lovitură cruntă speranței că în țara noastră lucrurile se vor schimba în bine…
   – Școala începe pe 11 septembrie. Inspectoratul școlar Județean Arad este pegătit deja cu multă vaselină pe alocuri?…
   Prezența politicienilor la deschiderea anului școlar nu înseamnă că s-au ocupat de educație. Politicieni la deschiderea anului școlar impostura noastră cea de toate zilele Mentalitatea neputinței
   Ce a făcut „politicianul” astăzi? A apărut la deschiderea anului școlar lângă cadre didactice. Dacă un lucru e făcut prost suficient de des el devine „bine făcut”.
   Pot promite cât vor investi pe viitor dar au libertatea de a fi proști până la capăt! Nici cu cele mai suculente dovezi nu le mai miști bolovanul ideologic.
   Am mai pierdut o bătălie în războiul cu prostia.

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. Faptul ca incepe scoala,e super !! La deschiderea festiva a cursurilor vom vedea jigodiile politice ale judetului si nu numai,cum se inghesuie in poze si in cuvinte mestesugite,scrise de altii,ei fiind incapabili,cum lauda educatia si ce importanta e aceasta.Apoi totul va intra in aceeasi mocirla urat mirositoare.

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.