duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Florin Lixandru, prezent la Arad în cadrul unui eveniment organizat de Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Liceul Sportiv Arad, Colegiul „Csiky Gergely” și Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova

  de Andrada Bobiș | 23 februarie 2024, 1:32 PM | Educaţie

  0

  La  Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, joi, 22 februarie, a avut loc festivitatea de premiere din cadrul proiectului educativ „Datini și obiceiuri multiculturale de Crăciun și anul nou – Din străbuni, din oameni buni”, aflat la cea de-a IV-a ediție.

  Proiectul care a fost organizat de Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” – înscris în lista proiectelor de educație extrașcolară regionale și interjudețene 2023-2024- a fost coordonat de prof.dr Lavinia Biț, profesor la Liceul cu Program Sportiv din Arad, Vaida Margareta și Petcoviciu Oana de la Colegiul „Elena Ghiba Birta” din Arad, Dima Crina de la Colegiul „Csiky Gergely” din Arad și Flueraș Lavinia de la Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova.

  Scopul proiectului a fost ca noile generații de copii să „îmbrățișeze” frumoasele tradiții de Crăciun. În acest proiect au fost cuprinși ca parteneri și alte școli din 26 de județe ale țării, dar și din Ungaria și Republica Moldova. Au fost înscrise în total 568 de lucrări, dintre care 112 au fost lucrări cu CES / medii dezavantajate / plasament.

  ,,Scopul acestui proiect a fost familiarizarea copiilor cu obiceiurile şi tradiţiile specifice sărbătorilor de iarnă, precum şi semnificaţia religioasă a acestora”, a transmis pentru Special Arad prof.dr.Lavinia Biț. Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Florin Lixandru, a fost și el prezent.

  „La acest eveniment au fost prezenti Secretarul de Stat din Ministerul Educației, Florin Lixandru, consilierul Ministerului Educației, Moșoiu Romeo, care a intrat online, Inspectorul General de la I.S.J. Arad, Marius Gondor, Vicepreședintele Consilului Județean Arad, Răzvan Cadar, directorul C.J.R.A.E., Toderici Ovidiu, deputatul Adrian Alda, precum și inspectori și directori ai școlilor partenere.

  S-au acordat 3 categorii de premii I, II, și III și mențiuni, atât la nivel gimnazial cât și la nivel liceal. Toți premianții au primit o diplomă, o carte și un semn de carte. Cărțile au fost donate de către Centrul Cultural Județean Arad, care este partener în acest proiect, Liceul cu Program Sportiv Arad, Colegiul Csiky Gergely Arad.

  Elevii cu CES au primit premii donate de Liceul Special „Sfânta Maria” din Arad. Pentru mențiuni se acordă diplomă și un semn de carte. Acesta a fost un proiect realizat fără finanțare și fără taxă de participare”, a precizat pentru Special Arad prof. dr. Lavinia Biț.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.