duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Ne exasperează! Efectiv ne vine să-l luăm la bătaie!”. Vicele Faur, la capătul răbdării în legătură cu bazinul ISU de la Ghiba

  de Raluca Medeleanu | 14 februarie 2024, 8:03 PM | Administraţie | Știri Arad

  1

  Viceprimarul Lazăr Faur a făcut o vizită la Colegiul Național Elena Ghiba Birta, acolo unde șantierul a intrat deja în cel de-al V-lea an. După ce au renovat cu dificultate imobilele, acum muncitorii tot tărăgănează construirea bazinului pentru pompieri din curtea școlii. De la fața locului, vicele transmite că a ajuns la capătul răbdării cu aceste lucrări.

  Amintim că, în martie 2023, consilierii locali au aprobat suplimentarea a 6 milioane de lei pentru lucrările de la Ghiba, față de cele 15 milioane acoperite inițial prin PNDL, printre altele și din cauza unor solicitări ISU. Din cauza noii legislații, a fost nevoie să se adauge proiectului și un bazin în curte, ca sursă de apă pentru pompieri în caz de incendiu.

  După ce au început săpăturile însă, muncitorii au descoperit că pământul din subteran este prea nisipos și se poate sursa. Astfel, în septembrie s-au oprit lucrările și a trebuit regândit proiectul, de aici rezultând întârzieri la refacerea curții.

  Aflăm însă dintr-un de pe Facebook a viceprimarului Lazăr Faur că bazinul nu a fost făcut nici până la ora actuală.

  „Cum se proiectează o groapă?” – este întrebarea care însoțește videoul.

  „De șapte, opt ori s-a răzgâdit acest proiectant, de când construim la Elena Ghiba Birta. Ne exasperează! Efectiv ne vine să-l luăm la bătaie. Uitați, câți oameni este nevoie doar ca să stabilești unde sapi o groapă. Incredibil! Am glumit cu bătaia!”, afirmă vicele Faur în videoul filmat la fața locului.

  Așadar, elevii mai au mult și bine de așteptat până când se vor putea bucura de curtea școlii, căci proiectantul nu a reușit nici până la această oră, de mai bine de jumătate de an, să stabilească amplasamentul bazinului ISU.

   

  Citește și:

  Reabilitarea de la Colegiul Național Elena Ghiba Birta – o sifonare a banului public sau incompetență. Inspectoratul de Stat în Construcții își asumă lucrările de proastă calitate · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.