marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  În ce stadiu se află lucrările la Centura de Est a municipiului

  de Raluca Medeleanu | 27 aprilie 2024, 9:30 AM | Administraţie | Topic special

  1

  Lucrările la Centura de Est a municipiului Arad au fost realizate în proporție de 38%, după estimările Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

  Șantierul pentru proiectul „Variantă Ocolire a Municipiului Arad – Est” a început în toamna anului trecut, constructorul lucrării fiind PORR Construct.

  DRDP Timișoara este supervizor al acestei investiții lansate de Consiliul Județean Arad în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Iată o schiță cu traseul noii centuri:

  plan schita centura de est

  „La această dată, stadiul lucrării este de 38%. Se lucrează susținut cu circa 175 de muncitori, inclusiv personal TESA.
  La partea de drum sunt în curs de execuție lucrări la terasamente, umpluturi la rampa podului peste Mureș, strat de formă, fundație din balast.

  La podul peste Mureș se lucrează atât la infrastructura podului, cât și la suprastructură, montându-se grinzi, predale, placă de suprabetonare. În paralel, se fac lucrările de relocare a utilităților.

  La pasajul peste CF, a fost finalizată infrastructura, fiind în curs de execuție suprastructura pasajului (grinzi, predale, placă de suprabetonare).

  Termenul de finalizare al contractului este ianuarie 2025”, transmite DRDP Timișoara.

  Centura de Est a municipiului Arad va avea în total 11 km lungime, un pod peste Mureș, un pasaj peste calea ferată, 5 sensuri giratorii, 2 intersecții în cruce și două stații pentru mijloace de transport în comun. De asemenea, va cuprinde și o pistă de biciclete de 7,2 km.

  Investiția se ridică în total la 347 milioane de lei.

   

  Citește și: Se așteaptă avizarea drumului de centură care să lege autostrada cu viitorul drum expres · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.