duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Alex Vid, căutat de Poliție pentru trafic de droguri, s-a predat oamenilor legii și își așteaptă sentința

  de Ioana Costaș | 25 aprilie 2024, 10:49 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  Droguri și pistoale neletale găsite în urma perchezițiilor din 15 ianuarie(foto: DIICOT)

  Alex Vid, căutat în urma celor 56 de percheziții efectuate de DIICOT Arad și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad în 15 ianuarie, la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi deținut și comercializat droguri de risc şi mare risc – cocaină, ecstasy, 3-CMC și canabis – și substanţe cu efect psihoactiv, s-a predat polițiștilor în urmă cu aproximativ 3 săptămâni și a și încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DIICOT Arad, Tribunalul Arad fiind deja sesizat în acest sens. De altfel, în 16 aprilie, instanța arădeană a stabilit termen pentru pronunțarea în cauză la data de 10 mai.

  Tânărul era vizat în dosarul de trafic de droguri și a fost de negăsit în urma perchezițiilor efectuate în județele Arad și Timiș. Astfel, pe numele său a fost emis un mandat de arestare în lipsă pentru trafic de droguri de mare risc, fără drept, în formă continuată, fiind dat în urmărire. Alex Vid a ales să se predea oamenilor legii în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

  Zece persoane au fost arestate preventiv în urma perchezițiilor din 15 ianuarie. Alte trei persoane au fost plasate în arest la domiciliu, iar pe numele altor două s-a dispus măsura contrplului judiciar.

  În urma perchezițiilor, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT Arad, au descoperit și ridicat aproximativ 600 de grame de cocaină, 280 de grame de 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), 10 grame de substanță psihoactivă 2-MMC, 3 grindere, 52 de telefoane cu SIM, 7 cântare electronice de mare precizie, 74.960 de lei, 13.400 de euro și 20 de lire sterline. Totodată, au fost indisponibilizate bijuterii, două pistoale neletale supuse autorizării, arme albe (boxuri, macete, bastoane), diverse dispozitive folosite pentru consumul de droguri, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra a șase autoturisme.

  Anchetatorii au precizat că „cei în cauză, individual sau cu sprijinul altor persoane cercetate, ar fi comercializat cantitățile de droguri și substanțe psihoactive preponderent în perimetrul stradal, în contact direct cu clientul”. Drogurile erau vândute, în special, în zonele Checheci și Boul Roșu.

  Citește și: 56 de percheziții în județele Arad și Timiș într-un dosar de trafic de droguri

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.