„Ea și Jungla” – poezia vizuală a tinerei Mirela-Mădălina Cerbu, la Cărturești | Foto

  de [email protected] | 28 decembrie 2017, 12:05 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Mirela-Mădălina Cerbu are 20 de ani, este absolventă a Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, secția Grafică și a Facultății de Arte și Design din Timișoara, secția Grafică, iar acum este studentă prin programul Erasmus în Spania. Acum, de sărbători, este din nou la Arad și pentru ea este o dublă sărbătoare: în a treia zi de Crăciun, la Cărturești, și-a vernisat prima expoziție personală de ilustrație și gravură, denumită „Ea și Jungla”.

  Tânăra artistă a mai participat până acum la câteva expoziții colective, tabere de creație, respectiv concursuri de artă, și a câștigat numeroase premii sau diplome. În 2016, la Concursul Național de Creativitate „Pasaje”, a obținut premiul I chiar cu lucrările din seria „Ea și Jungla”.

  Expoziția are la bază o poezie cu același titlu, scrisă tot de ea, Mirela-Mădălina Cerbu a.k.a. Ella Mirella… și care sună așa:

  Mi-au crescut buruieni pe inimă, mi-au crescut câteva și pe creier, până când să-mi dau seama că sufletul îmi e tot o buruiană.
  Care e antidotul să le smulg acum din ale mele vase nisipoase?
  Atât de densă este această junglă în mine, încât, atunci când privesc afară, de fapt privesc în mine însămi.
  Te rog, scrie-mi un tratament pe cutia craniană, să poată citi acea buruiană.
  Amăraciunea să o şteargă şi bucuria să o sădească;
  În adâncul meu, ca un curcubeu, în nuanțe colorate, ca şi artificiile de pe cerul lui Dumnezeu.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.