duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  A fost emisă autorizația de construire. Se deschide șantierul la tunelurile pentru urși din Autostrada Vestului

  de - | 24 aprilie 2024, 8:17 AM | Recomandările editorilor | Regional

  2

  Utilaje pentru tuneluri | A1 Margina - Holdea

  A fost emisă autorizația de construire pentru o parte din lucrările de la tronsonul cu tunelurile pentru urși din Autostrada Vestului. Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu au mobilizat deja o mulțime de utilaje de mari dimensiuni pe care le va folosi pe bucata lipsă de pe șoseaua de mare viteză, de nici 10 km, până la Holdea.

  Opinia Timișoarei a publicat primele imagini video de la Margina, filmate de la înălțime.

  Încă din luna decembrie, Umbrarescu a anunțat că angajează mineri pentru această operațiune complexă care implică expertiza pentru dislocarea unor cantități însemnate de pământ și rocă.

  Muncitorii au trecut deja la treabă. Dinspre nodul rutier Holdea către Margina au început lucrări pregătitoare pentru drumul tehnologic, iar la începutul acestei săptămâni Ministerul Transporturilor a publicat Autorizația de Construire pentru prima parte din tronsonul lipsă de autostradă, urmând ca pentru cei 2 km pe care se vor afla efectiv tunelurile să fie emisă încă una.

  Sursa: opiniatimisoarei.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aș vrea doar să știu CÂȚI URȘI și câte incidente cu urși pe actualul DN, care „taie” și el așa-zisul areal al urșilor, au avut loc în toți acești 10 ani ?
   .
   Ca să vedem exact MOTIVUL REAL pt care a trebuit să înghițim, noi, șoferii, BĂTAIA DE JOC cu o „gâtuire” nejustificată a Autostrăzii !!!!
   .
   La câți urși au fost văzuți în zonă, era suficientă și o SUBTRAVERSARE a Autostrăzii, cu tuburi de 3 – 4 m diametru, infinit mai ușor de realizat și la fel de eficiente.
   Dar, e clar CĂ ASTA S-A VRUT: – ÎNTĂRZIEREA ÎNTREGIRII Autostrăzii, până în acest moment!
   .
   De ce ?
   Nu știu!
   Dar E EVIDENT că nu există justificare pt aceste tuneluri și nici pt această întârziere astronomică a execuției lor (dacă tot s-au cramponat – nejustificat de ele !). În tot acest timp s-au făcut zeci de km de Autostrăzi aiurea, și tuneluri mult mai complicate decat acestea…
   Mai trebuie alte dovezi că AȘA S-A VRUT … ?!
   .
   PS: – iar acum, noi șoferii care tranzităm destul de des zona, să le mulțumim politicienilor de la Putere, la Vot …?
   Da, o să am grijă să le „mulțumesc” actualilor și foștilor Guvernanți, dându-le cu votul în cap, pt teroarea de a trece de zeci de ori, prin ambuteiajele de la Margina sau prin gropile și noroaiele de pe Valea Mureșului !

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.