În urmă cu o lună de zile, Special Arad scria despre descinderea ofițerilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, împreună cu inspectorii ITM, la sediul Companiei de Transport Public Arad. Atunci, sursele noastre spuneau că polițitșii de la Economic au ridicat de la CTP un sac întreg plin cu documente.

Citește și: Poliția Economică a ridicat saci de documente de la CTP. Se pregătește debarcarea directorului Mariana Birău?


Tot atunci, anunțam că se pregătește debarcarea directorului Mariana Birău din fruntea societății. Lucrul acesta s-a întâmplat… parțial. Mai exact, contractul de management al acesteia a ajuns la final, iar legea nu mai permitea nicio prelungire. În continuare, directorul tehnic Petru Cuvineanu a preluat, interimar, postul lăsat liber de Birău. Cu toate acestea, Mariana Birău n-a plecat din Compania de Transport Public, ci mai degrabă a fost mutată pe un alt post, cel puțin momentan, fiindcă se aude că fostul director își dorește tare mult să se înscrie din nou la concursul pentru funcția pe care a ocupat-o atâția ani. În plus, dacă ne luăm după multitudinea de „servicii” pe care fosta directoare le-a „prestat” în folosul partidului care a pus-o în funcție, am tinde să spunem că are mari șanse să ajungă din nou director al CTP. Dar asta rămâne de văzut la momentul concursului organizat de către Consiliul de Administrație.

Citește și: EXCLUSIV – Bolile și suferințele Aradului: Compania de Transport Public – o societate comunistă subjugată intereselor prim-secretarului, AGA și CA-ului de partid, în care corupția pare betonată (II)


 

Și ca să revenim la descinderea ofițerilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, se pare că aceștia s-au sesizat și la o petiție pe care angajații CTP Arad au trimis-o Instituției Prefectului Județului Arad:

2017.05.09 Petitie Prefectura Arad 1-1 2017.05.09 Petitie Prefectura Arad 2-1 2017.05.09 Petitie Prefectura Arad 3-1 2017.05.09 Petitie Prefectura Arad 4-1 2017.05.09 Petitie Prefectura Arad 5-1


 

Răspunsul Inspectoratului de Poliție Județean Arad a fost unul prompt. În primă fază, vorbim despre descinderea polițiștilor de la Economic la companie, secondată de un răspuns „în scris”, semnat de către însuși comandatul Ioan Tamaș, împreună cu șeful Serviciului Economic, Nicolae Jurcă.


 

2017.05.09 Politia criminalitatii economice-1

Totuși, angajații CTP nu s-au mulțumit doar cu faptul că autoritățile fac ample cercetări, ci au transmis Consiliului de Administrație al companiei o altă petiție, semnată și susținută de 30 de angajați, prin care efectiv o desființează pe Mariana Birău, dar și activitatea acesteia în fruntea instituției.

Citește și: EXCLUSIV – Compania de Transport Public Arad – moșia familiei directoarei Mariana Birău. Asigurări de milioane de lei făcute societății de către firma soțului managerului.


 

În final, angajații amenință că vor ieși în stradă sau, mai rău, că vor face greva foamei dacă lucrurile vor continua să se desfășoare de aceeași manieră, una pe care ei o consideră anormală.

2017.05.19 Petitie CA CTP 1-1 2017.05.19 Petitie CA CTP 2-1 2017.05.20 Tabel anexa demisie director-1


 

Citește și: EXCLUSIV – Nereguli grave descoperite de anchetatori la CTP Arad! Ambele directoare, protejatele lui Falcă și Pistru, sunt cu bagajele făcute…

Andrei Fuliaș, 24 mai 2017, 1:04 PM