ExclusivZeci de angajați ai CTP reclamă o serie de nereguli și cer înlăturarea definitivă a fostului director. Aceștia amenință cu greva! (documente)

  de Andrei Fuliaș | 24 mai 2017, 1:04 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  4

  În urmă cu o lună de zile, Special Arad scria despre descinderea ofițerilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, împreună cu inspectorii ITM, la sediul Companiei de Transport Public Arad. Atunci, sursele noastre spuneau că polițitșii de la Economic au ridicat de la CTP un sac întreg plin cu documente.

  Citește și: Poliția Economică a ridicat saci de documente de la CTP. Se pregătește debarcarea directorului Mariana Birău?


  Tot atunci, anunțam că se pregătește debarcarea directorului Mariana Birău din fruntea societății. Lucrul acesta s-a întâmplat… parțial. Mai exact, contractul de management al acesteia a ajuns la final, iar legea nu mai permitea nicio prelungire. În continuare, directorul tehnic Petru Cuvineanu a preluat, interimar, postul lăsat liber de Birău. Cu toate acestea, Mariana Birău n-a plecat din Compania de Transport Public, ci mai degrabă a fost mutată pe un alt post, cel puțin momentan, fiindcă se aude că fostul director își dorește tare mult să se înscrie din nou la concursul pentru funcția pe care a ocupat-o atâția ani. În plus, dacă ne luăm după multitudinea de „servicii” pe care fosta directoare le-a „prestat” în folosul partidului care a pus-o în funcție, am tinde să spunem că are mari șanse să ajungă din nou director al CTP. Dar asta rămâne de văzut la momentul concursului organizat de către Consiliul de Administrație.

  Citește și: EXCLUSIV – Bolile și suferințele Aradului: Compania de Transport Public – o societate comunistă subjugată intereselor prim-secretarului, AGA și CA-ului de partid, în care corupția pare betonată (II)


   

  Și ca să revenim la descinderea ofițerilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, se pare că aceștia s-au sesizat și la o petiție pe care angajații CTP Arad au trimis-o Instituției Prefectului Județului Arad:

  2017.05.09 Petitie Prefectura Arad 1-1 2017.05.09 Petitie Prefectura Arad 2-1 2017.05.09 Petitie Prefectura Arad 3-1 2017.05.09 Petitie Prefectura Arad 4-1 2017.05.09 Petitie Prefectura Arad 5-1


   

  Răspunsul Inspectoratului de Poliție Județean Arad a fost unul prompt. În primă fază, vorbim despre descinderea polițiștilor de la Economic la companie, secondată de un răspuns „în scris”, semnat de către însuși comandatul Ioan Tamaș, împreună cu șeful Serviciului Economic, Nicolae Jurcă.


   

  2017.05.09 Politia criminalitatii economice-1

  Totuși, angajații CTP nu s-au mulțumit doar cu faptul că autoritățile fac ample cercetări, ci au transmis Consiliului de Administrație al companiei o altă petiție, semnată și susținută de 30 de angajați, prin care efectiv o desființează pe Mariana Birău, dar și activitatea acesteia în fruntea instituției.

  Citește și: EXCLUSIV – Compania de Transport Public Arad – moșia familiei directoarei Mariana Birău. Asigurări de milioane de lei făcute societății de către firma soțului managerului.


   

  În final, angajații amenință că vor ieși în stradă sau, mai rău, că vor face greva foamei dacă lucrurile vor continua să se desfășoare de aceeași manieră, una pe care ei o consideră anormală.

  2017.05.19 Petitie CA CTP 1-1 2017.05.19 Petitie CA CTP 2-1 2017.05.20 Tabel anexa demisie director-1


   

  Citește și: EXCLUSIV – Nereguli grave descoperite de anchetatori la CTP Arad! Ambele directoare, protejatele lui Falcă și Pistru, sunt cu bagajele făcute…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tonton, Îmi pare rău pentru tine dar ,,așa vreau eu”, adică fostul tău sef a profitat de reglementările Codului muncii, care le-a permis să te concedieze fără motive temeinice, ci doar pentru că te aflai în perioada de probă chiar dacă tu ți-ai făcut treaba profesional. Cazul că ai ridicat probleme de organizare a activiității de la CTP, a deranjat teribil. Tu ști la fel ca mulți alții că la CTP se promovează indisciplina și docilitatea. Te înțeleg că te ia cu lehamite când îți amintești de tratamentul de care ai avut parte la CTP, asta și explică lipsa de personal din unitate pe lângă motivele ca salarizarea și condițiile de muncă. Stai să vezi ce înseamnă negocierea CCM în curs, no să-ți vină să crezi, o să te bucuri că ai scăpat din ,,magherniță”. Așa se întâmplă când își pune amprenta politicienii și incompetența.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.