joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Protest spontan la APIA Arad. Angajații acuză discriminarea salarială

  de Special Arad | 11 decembrie 2023, 4:47 PM | Știri Arad

  0

  Angajații APIA Arad au organizat astăzi, în intervalul orar 09:00-11:00, un protest spontan pentru a-şi manifesta nemulţumirea cu privire la discriminarea dintre ei şi APIA Aparat Central raportat la salarizare. Cerința salariaților APIA din teritoriu este să beneficieze de salarii similare cu cele ale colegilor din aparatul central APIA.

  „Astăzi 11.12.2023, seria protestelor spontane ale salariaţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centre Judeţene a continuat, astfel că între orele 9.00– 11.00 si la nivelul CJ APIA Arad a fost efectuat protest spontan. Ȋn urma numeroaselor promisiuni care nu s-au concretizat, în prag de sărbători, o parte din salariaţii APIA – CJ Arad au efectuat un protest spontan pentru a-şi manifesta nemulţumirea cu privire la discriminarea dintre ei şi APIA Aparat Central raportat la salarizare, motivaţia fiind aceea că deşi obiectul de activitate este acelaşi, salarizarea este diferită.

  Personalul din teritoriu al Agenției beneficiază în acest moment de drepturi salariale mai mici comparativ cu personalul din Aparatul Central APIA, iar cerința salariaților APIA din teritoriu este să beneficieze de salarii similare cu cele ale colegilor din aparatul central APIA, astfel îndreptându-se eroarea făcută odată cu aplicarea legii salarizării 153/ 2017. Seria acţiunilor de proteste va continua în zilele următoare, luându-se în calcul deplasarea la Bucureşti şi pichetarea MADR până la rezolvarea acestei solicitări”, se arată într-un comunicat de presă al salariaților APIA Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.