ExclusivCompania de Transport Public Arad – moșia familiei directoarei Mariana Birău. Asigurări de milioane de lei făcute societății de către firma soțului managerului.

  de Special Arad | 29 septembrie 2016, 12:07 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  12

  Doamna director Mariana Birău, de la CTP Arad, a oferit ieri, interpelată de consilierii județeni, niște răspunsuri halucinante vizavi de dezvăluirile apărute în Special Arad. A pus vina pe ziarul „Aradul”, omițând în mod intenționat să precizeze că și societatea pe care o conduce este în culpă pentru organizarea licitației publice și stabilirea câștigătorului.

  Cu riscul de a părea prea insistenți, le solicităm membrilor Consiliului Local Municipal Arad și ai Consiliului Județean Arad să destituie, în cazul în care nu apar demisiile între timp, întreaga conducere a CTP Arad.

  Motivele sunt destule și, până la o analiză pertinentă a activității managerilor acestei societăți cu acționari Primăria și Consiliul Județean, îi invităm pe consilieri să îi adreseze doamnei Mariana Birău – director general și doamnei Angela Borțoi – director economic, următoarele întrebări:

  1. Doamnă director general, ce legătură are soțul dumneavoastră Sorin Birău cu firma care a asigurat cele aproximativ 160 de autobuze, 150 de tramvaie și alte mașini din parcul auto CTP și pentru care se plătesc zeci de milioane de lei de ani de zile? Ce legătură are firma dumneavoastră de asigurări, doamnă director, cu firma soțului? A existat vreo cerere de ofertă pentru acest serviciu de asigurare? Doamnă director, este adevărat că ați încheiat poliție de asigurare și pentru mașini casate?

  2. Doamnă director economic Angela Borțoi, este adevărat că SC Vit Trace Line, firma dumneavoastră și a soțului, este cea promovată de CTP pentru inscripționarea de publicitate pe autobuze și tramvaie?

  Pentru conformitate, și ca să fiți documentați, domnilor consilieri, vă oferim o mostră de asigurare la care nu a greșit ziarul… Ia uitați-vă cum încheie familia Birău contracte între membrii acesteia, de parcă CTP-ul ar fi o moștenire de familie și nu o societate a statului

  act1-ctp-birau

  Mai jos dividendele încasate de familiile Birău și Borțoi în anul 2015:

  Extras din declarația de avere Mariana Birău – director general CTP Arad

  dividende-familia-birau

   

  Extras din declarația de avere a Angelei Borțoi – director economic CTP Arad:

  dividende-familia-bortoi

  Cu privire la alte aspecte care privesc activitatea managerilor de la CTP, o să revenim. Nu de alta dar sunt prea multe și ne fac, încă o dată, să ne întrebăm în ce țară trăim și până unde se merge cu hoția.

   

   

   

   

   

  Comentarii

  1. dar cionca falca ce parere au ca nu se poate sa nu stie ce au in ograda!!!e clar au trecut laalt nivel nu mai revand teren ca in cazul fabricii de zahar sau sa schimbe apartamente pe caragiale pur si simplu pun clientela politica la furat pt ei!!!acum eu ma intreb de ce institutiile statului intarzie sa se implice asta e caz greu de coruptie de conflict de interese si la faza cu ando grup infractional organizat chiar asa sa functioneze statul roman fiecare fura cat vrea!!!

   +19 voturi
   +1
   -1
  2. Când ai asemenea ”mafiozo” la conducerea unei societăți de stat, nu ai cum să nu-ți pui întrebarea firească: ”- Ce făceau consilierii numiți în AGA societății de transport local?” Pe ăștia nu-i trage nimeni la răspundere? Nu au reacționat că nu au știut (… dar de ce să nu ști?), sau nu au reacționat fiindcă își luau ”părticica” din furătăciune și ”se uitau în altă parte”?

   Oare ce face DNA și ANI prin Arad? Dorm pe scaunele călduțe? Și dacă da, … De ce se fac că nu văd nimic?

   O altă întrebare firească care ar trebui pusă, DNA-ul de data asta, ar fi: ”- Oare de cîte ori și cu cât au contrbuit aceste hahalere, lipitori ce paraziteză bine mersi banul public, la campaniile electorale pdl-iste ale numitului falcă?”

   În orașul ăsta al nostru, nimic din ce cheltuiește administrația locală și companiile de stat locale, nu sunt făcute fără aprobarea/dijmuirea ”Atotștiutorului”, a Vizionarului și Dictatorului Fălcos.

   Și acum întorcîndu-mi privirea la această ”Fmiglia”, mă gandesc la dezinteresul și indolența cu care CTP-ul a răspuns la cererea aradenilor în privința ”Liniei 19”. Aveau un business de condus și nu aveau timp să rezolve problema. Mai ales că o rezolvare ar fi stricat o altă afacere rentabilă, a probail ”unui prieten” întru hoție, de la PITO TRANS Srl. Că ăștia ”lucră mână în mână” după un bine cunoscut sistem mafiot.

   +15 voturi
   +1
   -1
  3. Daca e adevărat ce scriu cei de la Sp Arad m…si nu văd de ce ar publica informații false, atunci cucoana asta este pasibilă de putina puscarie. Pai nu prea e conflict de interese aici? Si alte fapte? Poate un mic grup infracțional organizat? Ăi? Alo! Domnilor procurori, se aude?? Pai cum e posibil asa ceva? Sa căpușeze astia chiar asa pe fata banul public si voi sa va faceti ca ploua???? Rușinos de-a dreptul

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad