Doamna director Mariana Birău, de la CTP Arad, a oferit ieri, interpelată de consilierii județeni, niște răspunsuri halucinante vizavi de dezvăluirile apărute în Special Arad. A pus vina pe ziarul „Aradul”, omițând în mod intenționat să precizeze că și societatea pe care o conduce este în culpă pentru organizarea licitației publice și stabilirea câștigătorului.

Cu riscul de a părea prea insistenți, le solicităm membrilor Consiliului Local Municipal Arad și ai Consiliului Județean Arad să destituie, în cazul în care nu apar demisiile între timp, întreaga conducere a CTP Arad.

Motivele sunt destule și, până la o analiză pertinentă a activității managerilor acestei societăți cu acționari Primăria și Consiliul Județean, îi invităm pe consilieri să îi adreseze doamnei Mariana Birău – director general și doamnei Angela Borțoi – director economic, următoarele întrebări:

1. Doamnă director general, ce legătură are soțul dumneavoastră Sorin Birău cu firma care a asigurat cele aproximativ 160 de autobuze, 150 de tramvaie și alte mașini din parcul auto CTP și pentru care se plătesc zeci de milioane de lei de ani de zile? Ce legătură are firma dumneavoastră de asigurări, doamnă director, cu firma soțului? A existat vreo cerere de ofertă pentru acest serviciu de asigurare? Doamnă director, este adevărat că ați încheiat poliție de asigurare și pentru mașini casate?

2. Doamnă director economic Angela Borțoi, este adevărat că SC Vit Trace Line, firma dumneavoastră și a soțului, este cea promovată de CTP pentru inscripționarea de publicitate pe autobuze și tramvaie?

Pentru conformitate, și ca să fiți documentați, domnilor consilieri, vă oferim o mostră de asigurare la care nu a greșit ziarul… Ia uitați-vă cum încheie familia Birău contracte între membrii acesteia, de parcă CTP-ul ar fi o moștenire de familie și nu o societate a statului

act1-ctp-birau

Mai jos dividendele încasate de familiile Birău și Borțoi în anul 2015:

Extras din declarația de avere Mariana Birău – director general CTP Arad

dividende-familia-birau

 

Extras din declarația de avere a Angelei Borțoi – director economic CTP Arad:

dividende-familia-bortoi

Cu privire la alte aspecte care privesc activitatea managerilor de la CTP, o să revenim. Nu de alta dar sunt prea multe și ne fac, încă o dată, să ne întrebăm în ce țară trăim și până unde se merge cu hoția.

 

 

 

 

 

Special Arad, 29 septembrie 2016, 12:07 PM