Tot în mocirlă! Primăria nu a mișcat niciun deget pentru amenajarea arenelor Gloria și Motorul (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 11 ianuarie 2017, 3:28 PM | Sport | Topic special

  3

  În dulcele stil clasic… Adică, așa cum ne-am obișnuit, Primăria Arad, proprietara arenelor sportive Gloria și Motorul, nu a mișcat niciun deget în amenajarea acestora pentru a putea oferi condiții optime performanței pentru UTA, echipă aflată pe loc promovabil în Liga 1 la finalul primei jumătăți de campionat.

  Este frig, chiar foarte frig pentru temperaturile cu care suntem noi obișnuiți. Dar nu acesta este motivul pentru care Primăria Arad, mai precis firmele cu care lucrează Primăria, nu au făcut nimic la cele două arene pe care UTA ar putea să își dispute meciurile de „acasă” în retur. Aradul politic a devenit plictisitor după alegeri. Gheorghe Falcă își linge rănile după umilința de la alegerile parlamentare și gândește strategii pentru a rămâne măcar șef de filială locală, la PNL Arad. Viceprimarul Călin Bibarț, cel care era peste tot și niciunde în timpul campaniei, tace și el.

  Vă amintiți cum apărea Falcă săptămânal să elucubreze în LIVE-uri pe Facebook? Vă mai amintiți cum apărea Bibarț fie la stadionul UTA-Francisc Neumann, fie la bazinul de polo din cartierul Subcetate? Atunci spunea că totul este în grafic. Acum tac amândoi deși nimic nu e în grafic.

  De ce tac amândoi? Pentru că acum nu mai au, deocamdată, nicio miză politică. Nu mai este nici campanie electorală, nu se organizează nici alegeri la partid. Or ei doar așa funcționează. Dar cred că știați demult acest aspect…

  Bazinul de polo nu a fost finalizat. Deci, s-a depășit termenul de finalizare care – din ceea ce știm noi – era 31.12.2016. Stadionul UTA-Francisc Neumann este într-o veșnică construcție…

  falca

  FOTO: Primarul Falcă într-un „selfie” pe arena Gloria…

   

  Mai jos vă prezentăm declarațiile lui Falcă și a lui Bibarț din luna noiembrie

  „Ne-am asumat întregul proiect UTA. Noi suntem cei care putem să spunem UTA nu moare. Terenul de pe Motorul nu a avut niciodată dragare (n.r. corect ar fi fost drenare). Vom încerca să rezolvăm această problemă. Poate vom muta UTA pe arena Gloria sau pe alt teren. Haideți să rezolvăm această situație în ritmul în care putem noi”. (Gheorghe Falcă – 17.11.2016 – LIVE pe Facebook)

   

  „Pentru retur vom pregăti arena Gloria pentru a găzdui meciurile UTA-ei. E vorba de tribune, garduri, vestiare, tot ce presupune obținerea aprobării de a disputa aici meciurile din retur. În primăvară vom demara și lucrările pe Motorul. Vom decoperta întreaga suprafață de joc, care va fi înlocuită cu un gazon de calitate. Vom mări și capacitatea tribunelor, urmând ca această arenă, după finalizarea Stadionului „Francisc Neumann”, să fie folosită pentru antrenamente și partide de pregătire” (viceprimarul Călin Bibarț – pentru aradreporter.ro în 21.11.2016)

  bibart

  FOTO: Viceprimarul Bibarț într-un dintre vizitele pe șantier. În poză chiar pare priceput…

   

  Ce s-a întâmplat de atunci? Nimic… Deși din luna noiembrie se vorbește despre mutarea echipei UTA pe arena Gloria de la Boul Roșu, nu s-a făcut nimic. Nu spune nimeni că trebuiau aduși muncitori să lucreze acum, la -10 grade Celsius, la arena Gloria, dar acest lucru, dacă se vroia, trebuia făcut încă din luna noiembrie. Acolo trebuie amenajate vestiare, trebuie instalate tribune și, ca să trecem la partea sportivă, trebuie înlocuit gazonul. Nu o spunem noi, niște nepricepuți, dar o spun antrenorii echipei UTA și jucătorii că iarba de pe arena Gloria nu este pentru un joc de fotbal.

  gloria-1

  FOTO: Deși arată bine văzut din exterior, gazonul de pe arena Gloria de la Boul Roșu nu este adecvat pentru fotbal. În plus, lipsesc tribunele și vestiarele. Și nu este nici omologată pentru jocurile din Liga a 2-a

   

  „Acolo ne putem antrena în lipsa unui alt teren, dar iarba de pe Gloria nu este pentru fotbal. Este groasă, deasă, parcă ar fi adusă de pe islaz” (jucător al echipei UTA)

  De ce credeți că se antrena UTA în Ungaria, la Battonya? Pentru că gazonul de pe arena Gloria nu este bun pentru fotbal și, în plus, terenul este plin de gropi.

  La arena Motorul, deasemenea, nu s-a făcut nimic. Terenul de joc este la fel ca și în toamnă, la fel ca și acum zece ani, la fel ca și în 1992 toamna: argilos, mocirlos, inadecvat pentru fotbal.

   

  În luna mai, pe atunci consilierul local Ovidiu Moșneag, făcea un amendament în ședința de Consiliu Local prin care să se investească suma de 500.000 de lei pentru refacerea gazonului de pe Motorul. Deși a fost votat amendamentul, a trecut și iunie, și iulie, și august, ne-am făcut de râs la barajul cu Voluntari, și tot nu s-a făcut nimic. Dar banii s-au consumat. Aproape toți. S-a investit peste 300.000 de lei din informațiile noastre pentru aducerea firmei din Oradea, care a dat găuri în iarbă și a făcut infuzii cu nisip, o lucrare atât de bună încât la meciurile cu Clinceni și cu ASU Poli terenul era tot plin cu mocirlă, iar nisipul infuzat le-a provocat răni aproape tuturor jucătorilor.

  Conform programului Ligii a 2-a, UTA va disputa primul meci pe teren propriu la data de 4 martie contra echipei Metalul Reșița. În caz că va evolua pe Gloria, la arena de la Boul Roșu trebuie schimbat gazonul, montate tribune, amenajat vestiare și instalat tabela electronică. Apoi trebuie omologată de cei de la FRF pentru jocurile din Liga a 2-a. Timpul pare deja prea scurt pentru rezolvarea acestor probleme. Dacă echipa va rămâne pe Motorul, acolo trebuie schimbat gazonul. Din temelie, cu sistem de drenaj, cu nisip, pietriș, pământ și apoi covorul de iarbă, rulourile. Iar un asemenea gazon nu se prinde în 2-3 săptămâni…

  Laurențiu Roșu a stabilit programul de antrenamente pentru săptămâna viitoare. Vor fi aproape în fiecare zi câte două ședințe de antrenament, cele tactice urmând a se desfășura pe gazonul sintetic de pe Șega și la Baza Sprtivă Desavoia (cunoscută și Bendea). Antrenamentul de luni, de la reunire, este programat pe arena Motorul din Aradul Nou.

  Cu părere de rău trebuie să spunem că suntem aproape siguri că UTA va rămâne în mocirlă și în primăvară… Sau credeți că va fi secetă? Greu de crezut…

  PS: Din păcate soarta clubului UTA depinde de buna dispoziție, cheful și (ne)priceperea acestor oameni din sfera politicului. Și nu este singurul club din țară sau din județ aflat în această ingrată postură.

  Iar la final, aș fi cel mai bucuros dacă cei de la Primărie mi-ar arăta la data de 4 martie că nu am avut dreptate! Promit scuze publice 😉

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad