Sorin Grindeanu este noul premier al României. Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD

  de - | 30 decembrie 2016, 10:10 AM | Naţional

  1

  Sorin Grindeanu este noul premier acceptat de Klaus Iohannis. Propunerea PSD pentru premier a fost validată de președinte. Aceasta este a doua variantă oferită de Liviu Dragnea. Prima a fost propusă Sevil Shhaideh, însă șeful statului a refuzat această soluție, potrivit huff.ro.

  Sorin Grindeanu, noul premier al României – BIOGRAFIE

  Premierul României, Sorin Grindeanu, are 43 de ani. Potrivit biografiei sale, el a terminat Facultatea de Matematică.

  Numele lui Sorin Grindeanu este cunoscut pentru că a deținut funcția de viceprimar al Timișoarei. Presa de specialitate notează că acesta ar avea o legătură apropiată cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

  În CV-ul premierului se arată că el s-a născut la data de 5 decembrie 1973, la Caransebeș.

  Sorin Grindeanu a făcut mai multe studii. Spre exemplu, el a studiat domeniul statistică socială, la Universitatea Bologna-Italia.

  Prim-ministrul României a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie. El a ocupat această funcție timp de doi ani, în perioada octombrie 1998 – octombrie 2000.

  De asemenea, eș a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie timp de un an.

  Sorin Grindeanu a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş. A ocupat această funcție timp de trei ani, în perioada noiembrie 2001 – ianuarie 2004.

  În 1996 Sorin Grindeanu a devenit membru PDSR. Noul prim-ministru a deținut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret.

  În decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş. Până în prezent fiind prim-vicepreşedinte de filială, lider al PSD Timişoara.

  În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara.

  În prezent, Sorin Grindeanu este președintele Consiliului Județean Timiș. Însă, el va fi nevoit să-și dea demisia având în vedere că a devenit premierul României.

  sursa> huff.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Buna alegere a domnului Grindeanu . Aici sta treaba aktcumva …. Adica Dragnea si-a irosit varianta de propunere de premier cu acea doamna si acum au venit maharii partidului si ia spus lui Dragnea , pe asta il vrem drept dovada ca la nominalizarea lui in conferinta de presa domnul Dragnea nu parea prea fericit si mai degraba cam sifonat dupa acea sedinta :))))) Este clar ca acest Grindeanu nu este din tabara lui Dragnea .

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.
  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad