Sorin Grindeanu este noul premier acceptat de Klaus Iohannis. Propunerea PSD pentru premier a fost validată de președinte. Aceasta este a doua variantă oferită de Liviu Dragnea. Prima a fost propusă Sevil Shhaideh, însă șeful statului a refuzat această soluție, potrivit huff.ro.

Sorin Grindeanu, noul premier al României – BIOGRAFIE

Premierul României, Sorin Grindeanu, are 43 de ani. Potrivit biografiei sale, el a terminat Facultatea de Matematică.

Numele lui Sorin Grindeanu este cunoscut pentru că a deținut funcția de viceprimar al Timișoarei. Presa de specialitate notează că acesta ar avea o legătură apropiată cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

În CV-ul premierului se arată că el s-a născut la data de 5 decembrie 1973, la Caransebeș.

Sorin Grindeanu a făcut mai multe studii. Spre exemplu, el a studiat domeniul statistică socială, la Universitatea Bologna-Italia.

Prim-ministrul României a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie. El a ocupat această funcție timp de doi ani, în perioada octombrie 1998 – octombrie 2000.

De asemenea, eș a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie timp de un an.

Sorin Grindeanu a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş. A ocupat această funcție timp de trei ani, în perioada noiembrie 2001 – ianuarie 2004.

În 1996 Sorin Grindeanu a devenit membru PDSR. Noul prim-ministru a deținut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret.

În decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş. Până în prezent fiind prim-vicepreşedinte de filială, lider al PSD Timişoara.

În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara.

În prezent, Sorin Grindeanu este președintele Consiliului Județean Timiș. Însă, el va fi nevoit să-și dea demisia având în vedere că a devenit premierul României.

sursa> huff.ro

-, 30 decembrie 2016, 10:10 AM