marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Élisabeth Borne, prim-ministrul Franței a demisionat

  de - | 8 ianuarie 2024, 8:01 PM | Internaţional

  0

  (foto: Élisabeth Borne/Facebook)

  Élisabeth Borne, prim-ministrul Franței, şi-a prezentat luni demisia, iar Palatul Élysée a confirmat informația.

  „Doamnă prim-ministru, dragă Elisabeth Borne, munca dumneavoastră în serviciul naţiunii noastre a fost exemplară în fiecare zi”, a scris Emmanuel Macron pe X. „Aţi pus în aplicare proiectul nostru cu curajul, angajamentul şi determinarea femeilor de stat. Din toată inima mea, vă mulţumesc”, a scris Emmanuel Macron.

  Élisabeth Borne va asigura, împreună cu membrii guvernului, gestionarea afacerilor curente până la numirea noului guvern.

  Preşedintele francez Emmanuel Macron a numit-o pe Elisabeth Borne, în mai, 2022 în funcţia de premier al ţării.

  Ea a fost doua femeie care a ocupat această funcţie în ultimii treizeci de ani, după ce Edith Cresson a fost prim-ministrul Franţei pentru o scurtă perioadă în 1991-1992.

  Elisabeth Borne a fost în trecut directoarea autorităţii de transport autonome din Paris (RATP), prefect al regiunii Poitou-Charentes şi s-a alăturat şefului statului în 2017. În timpul mandatului prezidenţial al lui Macron, ea a ocupat succesiv funcţiile de ministrul Transporturilor, Ministrul Ecologiei, Dezvoltării Durabile şi al Energiei şi al Muncii.

  sursa: Adevărul

  Citește și: Violențe în Franța. Transportul public a fost suspendat, adunările publice au fost interzise și pe străzi au apărut blindatele

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.