vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sorin Grindeanu este noul premier al României. Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD

  de - | 30 decembrie 2016, 10:10 AM | Naţional

  1

  Sorin Grindeanu este noul premier acceptat de Klaus Iohannis. Propunerea PSD pentru premier a fost validată de președinte. Aceasta este a doua variantă oferită de Liviu Dragnea. Prima a fost propusă Sevil Shhaideh, însă șeful statului a refuzat această soluție, potrivit huff.ro.

  Sorin Grindeanu, noul premier al României – BIOGRAFIE

  Premierul României, Sorin Grindeanu, are 43 de ani. Potrivit biografiei sale, el a terminat Facultatea de Matematică.

  Numele lui Sorin Grindeanu este cunoscut pentru că a deținut funcția de viceprimar al Timișoarei. Presa de specialitate notează că acesta ar avea o legătură apropiată cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

  În CV-ul premierului se arată că el s-a născut la data de 5 decembrie 1973, la Caransebeș.

  Sorin Grindeanu a făcut mai multe studii. Spre exemplu, el a studiat domeniul statistică socială, la Universitatea Bologna-Italia.

  Prim-ministrul României a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie. El a ocupat această funcție timp de doi ani, în perioada octombrie 1998 – octombrie 2000.

  De asemenea, eș a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie timp de un an.

  Sorin Grindeanu a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş. A ocupat această funcție timp de trei ani, în perioada noiembrie 2001 – ianuarie 2004.

  În 1996 Sorin Grindeanu a devenit membru PDSR. Noul prim-ministru a deținut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret.

  În decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş. Până în prezent fiind prim-vicepreşedinte de filială, lider al PSD Timişoara.

  În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara.

  În prezent, Sorin Grindeanu este președintele Consiliului Județean Timiș. Însă, el va fi nevoit să-și dea demisia având în vedere că a devenit premierul României.

  sursa> huff.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Buna alegere a domnului Grindeanu . Aici sta treaba aktcumva …. Adica Dragnea si-a irosit varianta de propunere de premier cu acea doamna si acum au venit maharii partidului si ia spus lui Dragnea , pe asta il vrem drept dovada ca la nominalizarea lui in conferinta de presa domnul Dragnea nu parea prea fericit si mai degraba cam sifonat dupa acea sedinta :))))) Este clar ca acest Grindeanu nu este din tabara lui Dragnea .

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.