marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Demisie la nivel înalt. Premierul laburist al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a anunţat retragerea din funcție

  de - | 19 ianuarie 2023, 8:45 AM | Internaţional

  0

  Premierul laburist al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a anunţat joi demisia într-un gest şocant, în condiţiile în care era considerată un lider foarte popular, inclusiv pe plan internaţional, căpătând notorietate mai ales în timpul pandemiei, prin măsurile ferme luate, relatează The Guardian.

  Anunţul a fost făcut la reuniunea anuală a partidului, unde Jacinda Ardern a anunţat că „nu mai are suficient (combustibil) în rezervor” pentru a-şi face treaba, prin urmare, nu va candida pentru realegere. Alegerile sunt prevăzute mai târziu în cursul acestui an, iar Jacinda Ardern şi-a declarat convingerea că partidul său va face o figură bună şi fără ea, informează News.ro.

  „Este timpul. Plec, deoarece odată cu un rol atât de privilegiat vine şi responsabilitatea. Responsabilitatea de a şti când eşti persoana potrivită pentru a conduce şi, de asemenea, când nu eşti. Ştiu ce presupune această funcţie. Şi ştiu că nu mai am suficient în rezervor pentru a o face aşa cum trebuie. Este atât de simplu”, a spus ea.

  Mandatul ei de prim-ministru se va încheia cel târziu la 7 februarie. Jacinda Ardern era lider al Partidului Laburist şi premier al Noii Zeelande din 2017.

  În vârstă de 42 de ani, ea a fost una dintre cele mai tinere femei prim-ministru din lume şi chiar a devenit mamă în 2018, când era în funcţie.

  Cunoscută pentru francheţea reacţiilor ei, dar şi pentru stilul non-conformist, ea şi-a câştigat simpatia publicului.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.