Se lasă cu plângeri penale la Arad, între PSD și PNL

  de Andrei Fuliaș | 23 septembrie 2016, 1:25 PM | Inutile | Recomandările editorilor

  2

  Subiectul care a făcut cea mai mare vâlvă în ultima vreme în mass-media, pe rețelele de socializare, dar și în alte cadre, este cu siguranță cazul lui Gabriel Oprea. Și aici vorbim în special despre votul pe care senatorii l-au dat la începutul săptămânii, în legătură cu cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de a începe urmărirea penală împotriva lui Oprea, în contextul morții tânărului polițist Bogdan Gigină. Senatorii au respins cererea DNA, cu majoritate de voturi. Ulterior valul de antipatie împotriva politicienilor, a Senatului și în special împotriva lui Gabriel Oprea a luat o aploare aproape asemănătoare cu emoția creată în jurul cazului „Colectiv” din toamna anului trecut.

  După votul din Senat, liberalii au speculat momentul și au profitat de situație pentru a se cățăra pe acest val, arătând cu degetul către PSD și coaliția din jurul acestuia și mergând pe idea de „PSD l-a scăpat pe Oprea de DNA”. Noi nu spunem că n-au dreptate, nici că au, nu este treaba noastră să ținem partea cuiva, dimpotrivă, datoria noastră este să arătăm în cel mai obiectiv mod cum stau lucrurile.

  Ei bine, ieri, Isabela Rabotka, o tânără liberală cu multe aspirații, vicepreședinte al Curții de Arbitraj din cadrul PNL, adică al instituției care se ocupă de problemele de etică din cadrul partidului, a făcut o chestie nu tocmai etică. Aceasta a postat pe pagina sa de Facebook două fotografii din care reise că „numărul 2” din PSD, senatorul Mihai Fifor, care este liderul grupului PSD din Senat, ar fi votat împotriva cererii DNA, adică l-a apărat pe Oprea de procurori. Fotografia, destul de credibilă de altfel, a creat o polemică pe rețeaua de socializare. La scurt timp după acuzațiile tinerei liberale, senatorul Fifor a demontat povestea folosindu-se de o captură foto a unei înregistrări cu ședința de plen în care s-a votat cererea DNA în cazul Oprea. Fotografia postată de Mihai Fifor, dar mai ales filmarea despre care vă spuneam, demontează acuzațiile Isabelei Rabotka, arătând că fotografiile folosite de tânăra liberală erau din alte ședințe, nicidecum din cea la care aceasta făcea referire. În postarea sa, Fifor i-a transmis lui Rabotka faptul că îi va face o plângere penală pentru ceea ce a făcut și o acuza pe aceasta de încercarea de manipulare a opiniei publice, cu ajutorul unor falsuri. La scurt timp, contracarată de dovezile publicate de Fifor, Isabela Rabotka și-a cerut scuze pe pagina sa de Facebook, făcându-și „mea culpa” pentru întâmplare și spunând că a primit două filmări din cu totul alte ședințe.

  Fifor nu se mulțumește cu scuze pe Facebook

  Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Mihai Fifor a spus că „în cazul Oprea eu am votat pentru începerea urmăririi penale. Este adevărat că sunt mulți colegi din PSD care au votat împotrivă, dar în același timp sunt și senatori PNL care au votat tot împotrivă. Îmi asum votul”. Acesta a vorbit și despre conflictul iscat pe Facebook cu tânăra Rabotka, spunând că îi acceptă scuzele, dar că are în continuare intenția de a-i face acesteia o plângere penală. Fifor a adăugat că există totuși o variantă în care acesta să renunțe la plângere, cu condiția ca Isabela Rabotka să își ceară scuze public, oficial, în cadrul unei conferințe de presă sau într-un comunicat de presă.

  Poziția tinerei liberale

  Am contactat-o pe Isabela Rabotka pentru a-i cere părerea și poziția în acest conflict, iar aceasta a spus că nu are nimic de comentat.

  „În acest moment nu comentez nimic în legătură cu acest subiect. Voi avea o poziție oficială în cadrul unei conferințe de presă. Vă mulțumesc”, ne-a declarat Isabela Rabotka.

  În ceea ce ne privește pe noi, nu putem comenta cum a votat Mihai Fifor în plenul Senatului în cazul Oprea, este posibil să aibă dreptate, este posibil să nu, dar noi nu putem dovedi nici una, nici alta.

  postare-rabotka postare-rabotka-2

  postare-fifor

  postare-rabotka-4 postare-rabotka-5

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bai nesimtitule, de ce ameninți biata fata? Ai tupeu sa spui ca ai votat pentru încuviințarea cererii DNA? Nesimtitule, pe cine vrei sa minți?? Nu ți-e rusine?? Sa ne spuna public acest gargaragiu imputit, cum a votat! Pro sau contra cererii DNA??!!!! Nesimtirea mafioților din PSD nu are margini. Este posibil sa fi greșit si fata, dar de la asta pana la a amenință cu plângeri penale o domnișoara, e cale lunga. Prin atitudinea sa, nesimțitul asta ne arată ce caracter are! Daca erai bărbat adevărat, te mulțumeau cu scuzele fetei si pa! Tu pe câți nu i-ai făcut hoți si in toate felurile, fara sa ai vreo dovada? Nerusinatule!!!! Marș înapoi de unde ai venit, aici la Arad nu ai ce cauta, IMPOSTORULE! Sa te vedem ce o sa mai spui cand te va saltă pe tine DNA-ul, ca la cate se aude ca ai făcut prin București…nu te văd chiar bine. Căutați emisiunea dosar de politician, cu Fifor in rolul principal, sa vedeți de fapt cine este acest politruc, acest g… al politicii de maidan! Sa ameninți o biata începătoare….rusine!

   --3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad