În data de 5 iunie, un băiat de 7 ani venit în vizită cu familia de la Timișoara, a fost scos inconștient din bazinul mare al Ștrandului Neptun. Oamenii care au asistat la incident au afirmat că salvamarul nu a fost atent. Băiatul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Arad, dar acolo a ajuns în comă. După câteva zile, acesta a fost mutat la Spitalul de Copii de la Timișoara și, din nefericire, vineri a decedat.

Citește și: Copilul care a fost scos inconștient din bazinul ștrandului Neptun a murit la Spitalul de Copii din Timișoara

Am contactat administrația ștrandului Neptun, Recons SA, pentru a cere lămuriri în legătură cu măsurile pe care le-au luat, dacă le-au luat, pentru a evita astfel de tragedii pe viitor.

„Tot ce pot să vă spun e că regretăm tot ceea ce s-a întâmplat, suntem solidari cu familia. Noi avem toate serviciile externalizate cu diferite firme, deci toate responsabilitățile sunt a acelor societăți, cereți și punctul lor de vedere. Ei au fost acolo când s-a întâmplat, și serviciile medicale și salvamarul, și dânșii trebuie să se ocupe de întreaga responsabilitate, deci tot ce înseamnă zona bazinelor. Firma de asistență medicală este SC Medical Emergency Devision SRL din Deva, iar cea de salvamari este Club Sportiv Amefa”, a declarat Nicolae Mehelean, directorul adjunct al ștrandului Neptun, pentru Special Arad.

Întrebat fiind dacă Recons SA a luat în considerare rezilierea contractului cu firma de salvamari, acesta a spus că doar acum a aflat de la noi de decesul băiatului, că nu s-a luat încă o decizie și că nu cunoaște la ora actuală exact condițiile stipulate în contractul cu salvamarii, dat fiind faptul că acest contract a fost semnat înainte ca el să fie la Recons.

Unul dintre reprezentanții Clubului sportiv Amefa ne-a declarat că salvamarii și-au făcut datoria, că tragedia s-a produs din motive în afara puterii lor. „Copilul nu știa să înoate, s-a urcat pe tobogan unde este semnalizat că este apă adâncă. Noi aveam în acea zi 6 salvamari la ștrand, unul era la masă, altul la bazinul mic, dar ceilalți 4 erau toți acolo. Problema e că nu s-a auzit nicio gălăgie, niciun strigăt din partea copilului. Erau 4000 de oameni la ștrand. Doi copii l-au văzut dintr-o dată că e sub apă. Nu știm exact ce s-a întâmplat, poate s-a lovit… Îmi pare nespus de rău, dar nu știa să înoate…”.

***

Ca să nu rămâneți fără răspuns la întrebarea „De ce e o firmă din Deva este cea care se ocupă de asistența medicală la ștrandul Neptun?”, vă răspundem imediat după ce am dat o căutare pe google. Și astfel aflați și dumneavoastră că este una apropiată de vechiul PDL („moștenită”… cum spune domnul Mehelean), accesând linkul: Scandalos: Ginerele şi fiica lui Blaga au dat afacerile pe mâna unei persoane acuzate de bancrută frauduloasă, delapidare şi fals – despre SC Medical Emergency Devision SRL din Deva este vorba!

Așteptăm, și chiar o să mai insistăm, să aflăm care vor fi măsurile luate de administrația ștrandului ca urmare a celor întâmplate.

Așadar, revenim.

 

 

 

Raluca Medeleanu, Alin Olteanu, 13 iunie 2017, 8:59 AM