Îți place piesa României de la Eurovision 2017? Vezi ce părere are presa străină despre ea!

  de - | 7 martie 2017, 8:33 AM | Monden

  1

  „Între fascinant și enervant”, „oribil de încântătoare”, „o alegere îndrăzneață” – sunt câteva dintre părerile aproape unanime ale presei europene despre piesa „Yodel It”, cântată de Ilinca Băcilă și Alex Florea, cu care România va concura la Eurovision, scrie Digi 24

  Melodia României este un amestec între fascinant și enervant, e oribil de încântătoare, scrie site-ul francez 20minutesArtiștii, Ilinca Băcilă și Alex Florea, au participat la Vocea României în 2014 și respectiv 2015. Compozitorul Mihai Alexandru le-a propus să facă un duet și să cânte Yodel It, o melodie care inițial fusese propusă grupului Timebelle, cel care va reprezenta, de altfel, Elveția la Eurovision, menționează 20minutes.fr.

  Site-ul consideră că melodia are șanse mari de victorie, pentru că are o putere de fascinație de netăgăduit. Cântecul – o combinație ciudată între rap și yodel – în condițiile în care această tehnică nu este absolut deloc răspândită în România – pare interpretat la primă audiție. Ascultat a doua oară, este vesel. Acest cântec, în egală măsură mediocru și jenant, pe de o parte, și eficient, pe de altă parte, va marca în mod sigur spiritele și se va califica ușor în finală, cred ziariștii francezi.

  Belgienii de la Derniere Heure și La Libre Belgique scriu că România a făcut o alegere îndrăzneață. Rezultatul votului e cel puțin ciudat. Dacă veți asculta melodia la radio, veți schimba postul. Însă în cadrul Eurovision, s-ar putea foarte bine să câștige. Chiar dacă această tehnică de cântat n-are nimic a face cu România, menționează dh.be.

  La rândul său, site-ul britanic metro.co.uk face o listă cu cele mai stranii și mai frumoase melodii care concurează anul acesta la Eurovision și include și Yodel It. Selecția melodiilor este făcută înainte de finala de duminică din România, dar site-ul a remarcat în avans cântecul și spune că ar putea fi printre favoritele competiției din Kiev. „Oameni buni din România, haideți, știți ce aveți de făcut”, îndeamnă jurnaliștii britanici, aluzie la televotul de duminică seara prin care a fost desemnată melodia ce reprezintă România la Eurovision 2017.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad