duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Câștigătoarea Eurovision 2016, Jamala, a fost plasată pe lista persoanelor date în urmărire în Rusia

  de Special Arad | 20 noiembrie 2023, 6:44 PM | Internaţional | Muzică

  0

  Jamala, o cântăreaţă ucraineană de origine tătară, care a câştigat concursul Eurovision din 2016, a fost plasată pe lista persoanelor date în urmărire în Rusia, au raportat luni mai multe agenţii de presă din această ţară, citate de DPA.

  Ministerul rus de Interne nu a precizat acuzaţiile penale formulate împotriva cântăreţei de 40 de ani, al cărei nume real este Susana Jamaladinova.

  Jamala a denunţat în repetate rânduri invazia rusă în Ucraina şi este o susţinătoare declarată a tătarilor din Crimeea, despre care asociaţiile pentru drepturile omului afirmă că ar fi oprimaţi în Peninsula Crimeea, anexată de Rusia.

  Cântecul cu care Jamala a câştigat în 2016 concursul Eurovision, organizat la Stockholm, se intitulează „1944” şi aminteşte despre expulzarea tătarilor din Crimeea lor natală, comandată la acea vreme de autorităţile de la Moscova.

  Citește și: Eurovision 2016: Ucraina a „doborât” Rusia

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.