A fost campion al României, prezent la Mondial, iar acum a stat la coadă la autografe! Cine e?

  de Lucian Dănilă | 7 martie 2016, 8:59 PM | Recomandările editorilor | Sport

  5

  Este unul dintre brandurile Aradului. A fost campion al României, a eliminat campioana lumii Feyenoord Rotterdam, a jucat peste 350 de meciuri în Liga 1, a marcat cu Tottenham, a depășit pe Vitoria Setubal, Austria Salzburg sau Zaglebie și a fost prezent la Mondialul din Mexic, în 1970.

  Da, este „Roșcovanul”, este „nea Gigi”, este Flavius Domide, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria clubului UTA, dar chiar și din istoria României. Peste exact două luni va împlini 70 de ani. A rămas la fel de elegant, nu și-a pierdut nimic din simțul umorului, dar acum, de aproximativ un deceniu, este dedicat nepotului său, tot Flavius.

  Prezent la Sala Polivalentă la toate cele cinci jocuri din Cupa Davis, Domide nu s-a sfiit să se pună la coadă pentru a primi autografe de la Marius Copil și Adrian Ungur. A făcut-o pentru Flavius jr., nepotul său de la care așteaptă să îi calce pe urme.

  Acum 40-45 de ani zeci de mii de arădeni îi scandau numele pe stadion, îi șopteau numele când treceau pe lângă el pe stradă, sau se băteau să obțină o semnătură pe un colț de caiet de la copilul teribil al fotbalului arădean. Sâmbătă, la meciul de dublu al lui Tecău și Mergea, marele Domide a arătat că este bunicul Gigi Domide și a coborât cu mingea mare și galbenă, lângă eroii momentului, Copil și Ungur, pentru a le cere semnătura pentru a le-o duce nepotului său drag.

  Și pentru acest lucru nea Gigi merită respectul tuturor arădenilor!

  domide 2 domide 3 domide fbk

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. “Nea Gigi” continua sa ne dea o lectie de viata tuturor. Asa este el, un mare om, un mare caracter care si-a pastrat decenta si modestia de-alungul anilor.

   Tot respectul pentru el pentru ca ne face sa ne simtim mandri ca utisti si aradeni.

   P.S. Felicitari Luci pentru faptul ca ai surprins gestul.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Mi-aduc aminte o intamplare de prin ’94-’95, pe Motorul. Stateam in tribuna aproape goala langa un om care din cand in cand mai comenta (lejer, chiar zambind) cate o faza. Junior fiind, imi mai explica chiar si mie una alta. Dupa meci, cineva din echipa m-a intrebat ce am discutat cu… Domide? Am ramas blocat, nu-l recunoscusem, il cautam din nou cu privirea, nu-mi venea sa cred ca discutasem chiar cu el. Poate acum e usor de inteles un asemenea moment, atunci insa copiii nu ajungeau atat de usor la valorile din fotbal. Multa sanatate, d-le Domide!

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. Normal, la început mă duceam de mână cu tata la UTA.
   După meci, el la o bere, eu la un suc, îmi explica ce a fost mai de reținut din meci. Amândoi eram de acord că cel mai bun e Domide, mult peste ceilalți.
   Era din categoria celor pe care îi vedei la prima privire. Înalt, roșcovan, nu exploziv dar elegant și foarte personal in mișcări, îl urmăreai pentru că te convingea din prima că știe ceva pe care ceilalți n-o știu.
   Pe Csala nu l-am văzut jucând – oricum, el a venit la Arad și a devenit arădean prin adopție -, așa că pentru mine Domide este cel mai mare fotbalist arădean, comparabil doar cu cei mai buni de oriunde, din toate timpurile.
   Cu atât mai mare mi-a fost surpriza și bucuria cândva pe la mijlocul anilor nouăzeci când, într-0 zi frumoasă de toamnă, mă strigă tata din stradă. Ies și îl văd discutând cu Domide.
   Încă era tineresc și roșcovan de parcă tocmai se-mbrăcase după meci. Venise după un junior care, aflam atunci, locuia pe strada noastră și care nu mai mersese la antrenament de zile întregi- nu erau încă telefoane celulare -, Domide, antrenorul,venind să afle ce se întâmplă cu el. Fără fasoane , fără pic de poză vorbea cu tata ca între vecini după ce aflase de la el exact casa unde ar trebui să fie juniorul.
   Este și prin asta un arădean pur-sânge: modest, necontrafăcut, lejer chiar până la neglijarea propriilor interese…

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii.
  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad