Este unul dintre brandurile Aradului. A fost campion al României, a eliminat campioana lumii Feyenoord Rotterdam, a jucat peste 350 de meciuri în Liga 1, a marcat cu Tottenham, a depășit pe Vitoria Setubal, Austria Salzburg sau Zaglebie și a fost prezent la Mondialul din Mexic, în 1970.

Da, este „Roșcovanul”, este „nea Gigi”, este Flavius Domide, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria clubului UTA, dar chiar și din istoria României. Peste exact două luni va împlini 70 de ani. A rămas la fel de elegant, nu și-a pierdut nimic din simțul umorului, dar acum, de aproximativ un deceniu, este dedicat nepotului său, tot Flavius.

Prezent la Sala Polivalentă la toate cele cinci jocuri din Cupa Davis, Domide nu s-a sfiit să se pună la coadă pentru a primi autografe de la Marius Copil și Adrian Ungur. A făcut-o pentru Flavius jr., nepotul său de la care așteaptă să îi calce pe urme.

Acum 40-45 de ani zeci de mii de arădeni îi scandau numele pe stadion, îi șopteau numele când treceau pe lângă el pe stradă, sau se băteau să obțină o semnătură pe un colț de caiet de la copilul teribil al fotbalului arădean. Sâmbătă, la meciul de dublu al lui Tecău și Mergea, marele Domide a arătat că este bunicul Gigi Domide și a coborât cu mingea mare și galbenă, lângă eroii momentului, Copil și Ungur, pentru a le cere semnătura pentru a le-o duce nepotului său drag.

Și pentru acest lucru nea Gigi merită respectul tuturor arădenilor!

domide 2 domide 3 domide fbk

Lucian Dănilă, 7 martie 2016, 8:59 PM