Invitație surpriză făcută de Primăria Arad către Guiness Book of Records: „Poftiți în Arad să vedeți cât de mari pot crește buruienile! Și mai sunt trei luni de vară…”
Drumurile din Arad sunt și vor rămâne mereu un lucru de care arădenii se vor plânge. Gropi, guri de canalizare neacoperite și asfalt peticit, mereu există ceva care să ne amintească de cât de speciali și importanți sunt cetățenii pentru administrație. Pe lângă aceste drumuri de prin oraș pe care poate circulăm zilnic, mai avem și centurile, și ne referim în special la cea alăturată Zonei Industriale Vest. Ne referim clar la porțiunea dintre sensul giratoriu de la Brico Depot și sensul giratoriu de la ieșire din Grădiște spre Oradea. Pe acolo se deplasează, pe lângă români, o mulțime de cetățeni străini, în special șoferii de tir, dar și oricine altcineva coboară de pe autostradă dorind să se oprească la un suc la marginea Aradului, la vreo benzinărie. Întâmplarea a făcut ca, în urmă cu câteva zile, să trecem și noi prin acea zonă și, uitându-ne pe geamul mașinii, ne-am dat seama că nu vedem cam nimic din cauza buruienilor care, dacă te dai jos de la volan și te pui pe lângă ele, sunt cât noi de mari. Uriașe am spune, fiindcă nici măcar trunchiurile copacilor nu se văd din cauza lor.
Cine se ocupă de terenurile de la marginea drumului?
Am încercat să aflăm cine trebuie să taie aceste buruieni în acea zonă pentru că drumul este „poarta” spre orașul nostru și aproape că nu o mai distingi. Desigur, întrebând la Primăria Municipiului Arad, răspunsurile au rămas în aer pentru că nu ne-a băgat în seamă purtătoarea de cuvânt. O fi la vreun supermarket să-și cumpere mașină de tăiat.. De două ori am încercat. O fi lume multă – ne-am spus, că deh lumea e obligată să-și facă curat la stradă, să-și taie iarba… Și pentru că nu ne-am șocat neapărat cu privire la atitudinea „purtătoarei”… , știind deja felul în care se comunică de obicei, am încercat să aflăm din altă parte, cu toate că am trimis și o cerere în baza Legii 544, ca să existe totuși un echilibru. Astfel, pe bază de probe, am ajuns înapoi la Primăria Arad, ei fiind, în concluzie, responsabili cu curățenia pe centură, pe porțiunea respectivă.
Astfel, ne dăm seama destul de ușor că în rondul de seară, primarul orașului Arad, Călin Bibarț, nu a văzut și această problemă, probabil nici nu i-a trecut prin cap că e o problemă ca natura, oricât de frumoasă ar fi ea, să îngroape tot ce vezi cu ochii, că doar așa e și în pădure și orașul nostru de multe ori îți dă senzația de sălbăticie. Aparent, administrația locală a uitat că orașul nu se rezumă doar la centru și la parcul în care se reabilitează scările, ori la două guri de canal pe care le-au adus la nivelul solului, într-un rond de dimineață.
Imaginea pe care o vedem când circulăm pe centură nu ne așteptam nici noi să fie ceva de poveste, căci vorbim totuși despre o zonă plină de fabrici, însă nici nu ne-a trecut prin cap că s-ar putea să nu mai vedem clădirile. Desigur, buruienile au fost tratate ca și multe alte probleme ale orașului, mai exact au fost ignorate, mult timp, probabil până în ultima clipă, exact așa cum am fost obișnuiți deja. În plus, mai avem puțin și batem recordul la „cea mai înaltă buruiană”, probabil amplasată fix în dreptul unul indicator de circulație.
Da chiar… Când îi chemați pe cei de la Guiness Book of Records? Măcar cu asta să ieșim în față.
Comentariile portalului
Multumim. Corectat
... bucurii.Ramaneti un steag al intelepciunii in presa aradeana.Doamne ajuta!
Privind la toate realizările in ceea ce priveste nu doar cultura ci și multe alte domenii de activitate ale județului Arad, in care in mare parte beneficiarii principali (...)