Ineu Opera House – noua bijuterie a Faraonului Ioțcu, a asociaților săi și a lăutarilor (Galerie foto)

Probabil, singurul loc în care nu a ajuns Nicolae Ioțcu, cât a fost președinte al Consiliului Județean Arad, este Australia… Cum se va vedea în continuare, și-a dorit mult să ajungă să vadă locurile natale ale lui Crocodile Dundee – nu credem că ar fi mers la spectacole de operă… doar dacă o contracta ever pe doamna Nicolesco… – decât la pușcărie, dar asta-i viața când îți depășești limitele și te crezi mai mult Faraon decât un banal președinte de județ, supus legilor.
În fine, la banii lui… Ioțcu și-a pus în cap să surprindă pe toată lumea și, deunăzi (chiar nu știm de câte zile a apărut), a comandat „mutarea” Operei din Sydney la Ineu. Bineînțeles că forțăm nota și că, de fapt, Nicușor, rămas doar mare patron de birt și cu planuri mari să demonstreze că și în acest domeniu poate „performa”, a comandat un cort care să aibă caracteristicile celebrei Opere australiene.
Despre cortul lui Ioțcu… Nu e situat pe malul Mării Tasman, este amplasat la marginea Ineului, lângă Moara cu Noroc. Nu este construit din materiale dure, ci din pânză de cort. Este climatizat, are 600 de locuri pe scaune tapițate și, mai ales, se mănâncă mult, se bea pe măsură și se cântă în draci în el. Nu, nu cântă tenori celebri, deși și i-ar permite… cântă Tinu, Drăgan și alții, după placul și inima nuntașilor autohtoni. Arată bine cortul, chiar arată bine! E cel mai frumos cort (doar atât!) de nunți pe care l-am văzut!… Și, probabil, mulți își vor marca „nenorocirea” în el… Prețul unui bilet la Ineu Opera House (scuzați să fim Faraoane!) e cât cinstea unui nuntaș bun, iar un tur ca vizitator poți face oricând, că sunt ok angajații…
Prețul cortului este estimat de redacție (80000 de euro) și, în consecință, nu este exact.
Pentru conformitate: Gurile spun că noua construcție nu ar fi investiția fostului președinte Ioțcu, ci a unui asociat, Ovidiu Ciocan. Însă, gura lumii zice că: „Mă, ai văzut ce sală de nunți și-a tras Ioțcu, sub acoperire, la Ineu?” Așa cu brandurile… Ciocan nu spune nimic, Ioțcu în schimb…
Și tot pentru conformitate: Sydney Opera House (în limba română, Casa/Clădirea Operei din Sydney), localizată în vârful unui promontoriu ce străjuiește portul orașului Sydney, Australia, este un proiect, design și realizare a arhitectului danez Jørn Utzon. Este considerată simbolul unui oraș, Sydney, al unei țări și al unui continent, Australia, mii de turiști total neinteresați de operă vizitând-o săptămânal doar pentru a o admira.[1]
Geografic, este așezată în vârful Capului Bennelong ce închide portul, la 33° 51’ 25″ latitudine sudică și 151° 12’ 55″ longitudine estică. Sediu al Operei australiene, al Companiei de Teatru Sydney și al Orchestrei Simfonice din Sydney, Sydney Opera House este totodată locul de oprire a numeroase trupe de teatru și balet aflate în turneu. Clădirea este administrată de Trustul Casei Operei, sub egida Ministerului artelor din statul australian Noua Galie de Sud, al cărui capitală este Sydney.
În prima imagine… Sydney Opera House. În a doua… Ioțcu Ineu Nunta House… Dar, pe bune, chiar dacă ne repetăm, arată mișto și copia.
Comentariile portalului
Acum toată lumea știe ce să facă cu acel spațiu, până acum nu a zis nimeni nimic (tot acolo a fost). Îți dai seama că s-a mai inchis (...)
Castelul Corvinilor se reabilitează total cu exact aceeași sumă de bani. Faceți diferența între lucrări. Cetatea Ineului de asemenea reabilitare totală 3,9 milioane de euro. Piața (...)
Claudiu sectant ticălos nu îți ajunge cât primiți gratis "in numele Domnului"? Voi care faceți pe sfinții, dar bârfiți, cârcotiți și î (...)