duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ineu Opera House – noua bijuterie a Faraonului Ioțcu, a asociaților săi și a lăutarilor (Galerie foto)

  de O. Peniță | 9 august 2016, 10:58 AM | Culise | Ineu | Topic special

  5

  Probabil, singurul loc în care nu a ajuns Nicolae Ioțcu, cât a fost președinte al Consiliului Județean Arad, este Australia… Cum se va vedea în continuare, și-a dorit mult să ajungă să vadă locurile natale ale lui Crocodile Dundee – nu credem că ar fi mers la spectacole de operă… doar dacă o contracta ever pe doamna Nicolesco… – decât la pușcărie, dar asta-i viața când îți depășești limitele și te crezi mai mult Faraon decât un banal președinte de județ, supus legilor.

  În fine, la banii lui… Ioțcu și-a pus în cap să surprindă pe toată lumea și, deunăzi (chiar nu știm de câte zile a apărut), a comandat „mutarea” Operei din Sydney la Ineu. Bineînțeles că forțăm nota și că, de fapt, Nicușor, rămas doar mare patron de birt și cu planuri mari să demonstreze că și în acest domeniu poate „performa”, a comandat un cort care să aibă caracteristicile celebrei Opere australiene.

  Despre cortul lui Ioțcu… Nu e situat pe malul Mării Tasman, este amplasat la marginea Ineului, lângă Moara cu Noroc. Nu este construit din materiale dure, ci din pânză de cort. Este climatizat, are 600 de locuri pe scaune tapițate și, mai ales, se mănâncă mult, se bea pe măsură și se cântă în draci în el. Nu, nu cântă tenori celebri, deși și i-ar permite… cântă Tinu, Drăgan și alții, după placul și inima nuntașilor autohtoni. Arată bine cortul, chiar arată bine! E cel mai frumos cort (doar atât!) de nunți pe care l-am văzut!… Și, probabil, mulți își vor marca „nenorocirea” în el… Prețul unui bilet la Ineu Opera House (scuzați să fim Faraoane!) e cât cinstea unui nuntaș bun, iar un tur ca vizitator poți face oricând, că sunt ok angajații…

  Prețul cortului este estimat de redacție (80000 de euro) și, în consecință, nu este exact.

  Pentru conformitate: Gurile spun că noua construcție nu ar fi investiția fostului președinte Ioțcu, ci a unui asociat, Ovidiu Ciocan. Însă, gura lumii zice că: „Mă, ai văzut ce sală de nunți și-a tras Ioțcu, sub acoperire, la Ineu?” Așa cu brandurile… Ciocan nu spune nimic, Ioțcu în schimb…

  Și tot pentru conformitate: Sydney Opera House (în limba română, Casa/Clădirea Operei din Sydney), localizată în vârful unui promontoriu ce străjuiește portul orașului Sydney, Australia, este un proiect, design și realizare a arhitectului danez Jørn Utzon. Este considerată simbolul unui oraș, Sydney, al unei țări și al unui continent, Australia, mii de turiști total neinteresați de operă vizitând-o săptămânal doar pentru a o admira.[1]

  Geografic, este așezată în vârful Capului Bennelong ce închide portul, la 33° 51’ 25″ latitudine sudică și 151° 12’ 55″ longitudine estică. Sediu al Operei australiene, al Companiei de Teatru Sydney și al Orchestrei Simfonice din Sydney, Sydney Opera House este totodată locul de oprire a numeroase trupe de teatru și balet aflate în turneu. Clădirea este administrată de Trustul Casei Operei, sub egida Ministerului artelor din statul australian Noua Galie de Sud, al cărui capitală este Sydney.

  cifre Sydney

  În prima imagine… Sydney Opera House. În a doua… Ioțcu Ineu Nunta House… Dar, pe bune, chiar dacă ne repetăm, arată mișto și copia.

  ineu

   

  Opera Sydney

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Fochistule, nu te mai saturi? Ai furat de ai rupt in ultimii zece ani, iar acum se văd urmările. Spitalele din Arad sunt ca in evul mediu, focare de Infecții, iar tu esti milionar in euro. Ticăloșia la tine nu are margini. Așteptam cu interes pedeapsa si, eventual, noi dosare penale pe numele tău.

   +12 voturi
   +1
   -1
  2. Pai onorabilul Iotcu este un bun cetatean (pana la proxima condamnare), maistrul O. Ciocan are deasemenea dosar penal, dar nimic pana acum ! Si tot asa, acesti corupti mizerabili vad ca le merg invartelile in continuare……acest stabiliment, demult trebuia confiscat de Statul Roman, iar „propitarii” bagati la zdup ! Dar in Rroumenica, este posibil orice……

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.