marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  GCS: Purtarea măștilor textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar nu oferă protecție purtătorului

  de Special Arad | 7 aprilie 2020, 12:26 PM | Coronavirus

  0

  Măștile simple chirurgicale au o protecție net superioară celor textile. Totodată, purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului, transmite Grupul de Comunicare Strategică Covid-19 (GCS).

  Printr-un comunicat remis presei, GCS revine cu o serie de recomandări cu privire măsurile de protecție față de răspândirea virusului:

  – Păstrarea distanței fizice și a igienei riguroase a mâinilor sunt principalele metode de prevenire a coronavirusului.
  – Chiar dacă purtăm mască, trebuie să păstrăm o distanță de minimum 3 pași mari față de ceilalți.
  – Ne dezinfectăm / spălăm pe mâini înainte și după ce ne punem măștile și nu le atingem când le purtăm.
  – După fiecare purtare, măștile textile trebuie spălate: este suficientă o spălare la mașina de spălat.

  Centrul american pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) a revenit asupra recomandărilor anterioare făcute în contextul pandemiei și în prezent consideră că purtarea măștilor simple din textile ar putea încetini răspândirea coronavirusului:

  •  Astfel de măști sunt utile în special în locurile unde distanța fizică este dificil de menținut: cozi, magazine sau farmacii mici, mijloace de transport aglomerate, etc.
  Această recomandare poate fi folosită ca o măsură suplimentară de sănătate publică.

  •  CDC subliniază că astfel de măști nu trebuie purtate de copiii sub 2 ani sau de persoane cu probleme respiratorii.

  •  Se menține recomandarea conform căreia măștile simple chirurgicale au o protecție net superioară celor textile.
  Organizația Mondială a Sănătății recomandă ferm purtarea măștilor chirurgicale sau a măștilor de protecție speciale în mediu spitalicesc.

  •  Materialele din care sunt fabricate măștile textile nu protejează suficient în mediul spitalicesc. Instituțiile internaționale de sănătate publică își actualizează recomandările în funcție de evoluția pandemiei. Țări europene precum Cehia, Slovacia, Austria și Bulgaria au început recent să recomande sau să impună folosirea măștilor.

  Corona5

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.