joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Streinu-Cercel: „Masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp”

  de Special Arad | 1 aprilie 2022, 8:43 AM | Coronavirus | Sănătate

  0

  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost invitat în cadrul unei emisiuni la Prima TV, acolo unde a fost întrebat dacă există șanse să se întoarcem din nou la restricții.

  Șeful de la Sănătatea a precizat că șansele de a impune din nou restricții oamenilor sunt reduse, subliniind că virusul a fost unul imprevizibil. De asemenea, ministrul Alexandru Rafila a mai spus, joi seara, că cea mai mare problemă a acestei pandemii a fost faptul că nimeni nu s-a mai întâlnit cu acest virus înainte și că nimeni nu știa nimic despre el.

  Cred că sunt șanse destul de reduse, dar în biologie nu trebuie să spui niciodată că s-a terminat. A fost un virus imprevizibil (…) problema majoră la nivelul populației globului a fost legată de faptul că nu ne-am mai întâlnit niciodată cu el”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

  Medicii sunt de părere că restricțiile s-au ridicat prea devreme

  Medicul Adrian Streinu-Cercel este de părere că restricțiile împotriva coronavirusului au fost ridicate prea devreme, subliniind că masca de protecție ar trebui să fie obligatorie în continuare.

  Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile, a spus Streinu-Cercel la dezbaterea Profit Health Forum, cu tema „Capacitatea sistemului medical de redresare şi rezilienţă post-COVID. Ce lecţii am învăţat în pandemie?”.

  De asemenea, președintele Comisiei de sănătate din Senat a mai spus că oamenii politici nu au ținut cont de sfaturile specialiștilor și au dat drumul la relaxări.

  Sursa: capital.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.