sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Mai puține cazuri, mai puține paturi pentru pacienții cu Covid la Spitalul Județean

  de Special Arad | 8 martie 2022, 5:09 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad

  0

  În contextul scăderii numărului pacienților cu infecție SARS-CoV-2, conducerea spitalului a decis să diminueze și numărul de paturi alocate pacienților cu această patologie.

  123 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt internați pe secțiile Covid-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în momentul de față, se arată într-un comunicat. Dintre aceștia, 13 adulți sunt internați în secțiile de terapie intensivă, iar 28 sunt copii, internați în Compartimentul de Boli Infecțioase Copii.

  „Am cerut aviz epidemiologic de funcționare pentru secțiile Medicina Muncii, respectiv Medicină Internă II, din incinta fostului Spital Municipal Arad. Pacienții cu COViD-19 internați în aceste secții au fost externați, iar în zilele următoare vor avea loc acțiuni de dezinfecție și igienizare pentru a putea interna pacienții cu patologii specifice. Pacienții cu infecție SARS-CoV-2 se vor interna, în continuare, în spitalul din cartierul Grădiște, unde sunt disponibile 101 paturi, dar și în saloanele special amenajate, cu circuite separate, din secțiile spitalului, iar copii vor beneficia de asistență medicală în Compartimentul Boli Infecțioase Copii”, a explicat managerul SCJU Arad, ec. Florina Ionescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.