miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Rafila: un posibil nou val COVID va deveni „viroză sezonieră. Nu va mai pune probleme”

  de - | 14 mai 2022, 8:44 PM | Coronavirus | Naţional | Sănătate

  0

  Prezent sâmbătă, 14 mai, la Oradea, ministrul sănătății, a afirmat că infecţia cu noul coronavirus se transformă „încet” într-o viroză sezonieră şi, dacă va mai exista un nou val, acesta nu va pune probleme, informează Agerpres, citat de Libertatea.

  „Eu am evitat să fiu tranşant, biologia este o ştiinţă în continuă evoluţie. Opinia mea este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale”, a declarat Alexandru Rafila.

  „Dar asta nu înseamnă că anumite persoane vulnerabile, care nu au fost protejate prin vaccinare, nu vor fi la risc. Încet-încet, această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi, dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme. Acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe”, a subliniat demnitarul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.