Cancelarul german Angela Merkel intră în izolare la domiciliu! S-a întâlnit cu un medic infectat cu coronavirus

  de - | 22 martie 2020, 9:59 PM | Coronavirus

  0

  Cancelarul german Angela Merkel intră în izolare la domiciliu începând de astăzi, după ce vineri s-a întâlnit cu un medic, acesta fiind ulterior confirmat pozitiv la coronavirus, transmite Deutsche Welle.

  Angela Merkel a fost informtă după conferința de presă din această seară, în care a anunțat noi măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, scrie digi24.ro.

  „Chiar și din izolare la domiciliu, cancelarul va continua îndatoririle oficiale”, a precizat un purtător de cuvânt.

  Una dintre cele mai importante măsuri este cea prin care este interzisă circulația pe străzi a mai mult de două persoane, timp de două săptămâni.

  Germania va impune o interdicţie privind contactul între mai mult de două persoane

  Autorităţile federale şi regionale din Germania intenţionează să impună o interdicţie privind contactul între persoane, în cadrul măsurilor de luptă împotriva răspândirii coronavirusului, limitând interacţiunile între mai mult de două persoane.

  Cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor au fost de acord cu această măsură în cadrul unei conferinţe telefonice duminică.

  Excepţiile de la această interdicţie se referă la familii şi persoane care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

  Douăsprezece din cele 16 landuri ale Germaniei, printre care Bavaria, Baden-Wuerttemberg, Renania de Nord-Westfalia şi Saxonia Inferioară, au fost de acord cu înăsprirea interdicţiei privind contactul între persoane înainte de discuţiile de duminică, scrie digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.