sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Au aruncat cu praf în „Cu un ochi pe Moise”. Cu trei luni de întârziere bifate, ne îndreptăm către un nou eșec al administrației

  de Mihai Todoca | 20 ianuarie 2023, 4:15 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  (foto: În timp ce saga incompetenței administrației locale continuă, arădenii nu mai stau după Primărie și își iau ce este al lor deja: terenul de sport)

  Reproducem ultima propoziție dintr-un articol care a făcut parte din seria „Cu un ochi pe Moise”:

  „Încheiem cu obișnuitul: „Pe săptămâna viitoare” și cealaltă, și cealaltă după cealaltă, vă spunem de pe acum „Crăciun Fericit, La Mulți Ani și fie ca Sărbătoarea Luminii să vă… etc .”

  Articolul în cauză are data de 14 octombrie 2022, adică o zi în plus față de termenul de execuție a terenului de sport de la Colegiul Național Moise Nicoară. De atunci, toți arădenii au așteptat ca terenul de sport să fie deschis, însă, și la ora aceasta porțile au lacăt pe ele, iar recepția nu s-a făcut nici acum la mai bine de trei luni după termen.

  Bineînțeles că am pus întrebări la Primăria Arad să vedem de ce se întârzie cu recepția. Un lucru care pentru iubitorii de sport nu contează defel, ei sărind gardul și profitând de puținele zile în care se poate juca fotbal, baschet, tenis de masă sau alerga pe teren (și bine că o fac, pentru că pe banii lor s-a făcut terenul!). Asta până când vin polițiștii locali și îi „invită” frumos afară de pe teren. Vigilența lor este de admirat… Păcat că nu se îmbolnăvesc și alții de aceeași vigilență.

  Dar divagăm. Răspunsul de la Primărie a venit azi, într-o zi de vineri când tradiționalul „Cu un ochi pe Moise” era publicat, și nu a făcut decât să ne servească o fumigeană, un praf în ochi, o … contradicție în fapt, ca să nu îi spunem direct minciună. Și avem și dovada!

  Cei de la Primărie ne spun că: „Recepția lucrărilor de la terenul de sport al Colegiului Național Moise Nicoară nu a fost realizată din motive legate de echilibrarea din punct de vedere financiar a contractului de lucrări ca urmare a aplicării OUG 47/2022 și a actualizării documentației tehnice în urma solicitării beneficiarului privind efectuarea unor modificări la nivelul proiectului autorizat (ex. mutare locație toaletă automată, inclusiv instalațiile aferente acesteia). Terenul de sport este în prezent predat operatorului economic contractat de municipalitate pentru executarea lucrărilor de modernizare, iar accesul publicului este restricționat din cauza faptului că lucrările nu sunt recepționate”.

  Cu acel OUG avem noi treabă, Primăria spunând că au trebuit să fie reglate niște cheltuieli. Din gura șefului de șantier, aflam în data de 13 Mai 2022 că : „Aici m-a asigurat beneficiarul că nu vom avea probleme de genul ăsta, chiar dacă prețurile „sar” de la o zi alta, există buget aprobat și în urma autorizării de la Guvern ne vom încadra în parametri. Eu zic că în două luni vă invit la inaugurare”.

  Pe parcursul lucrărilor, am păstrat legătura cu șeful de șantier, iar acesta nu a acuzat nici o clipă „reglajele financiare” pe care le invocă, și o fac prost, cei de la Primărie. Nu e prima dată când Primăria, de data aceasta primarul Călin Bibarț, se contrazice cu șeful de șantier Petrișor Coman. Au mai făcut pe tema tartanului. (detalii aici: „Cu un ochi pe Moise” a revenit timid. Declarația primarului o contrazice pe cea a șefului de șantier).

  Ultima frază din răspunsul Primăriei ne-a făcut puțin să râdem: accesul publicului este restricționat din cauza faptului că lucrările nu sunt recepționate. Mda, știam, cunoaștem acest aspect, de aceea am întrebat.

  Pe surse, însă, aflăm că recepția terenului e cam cu cântec pentru cei care ar trebui să o facă, unii refuzând să semneze recepția din cauza mai multor probleme de execuție. Și acestea există, le-am identificat și noi, și le-au identificat și cititorii:

  „Nefiind conform amplasat stâlpul panoului, nu se vor putea organiza competiții oficiale de baschet 3×3 în aer liber. Proiect făcut din birou tipic primăriei Arad”.

  și

  „1. Stâlpii panourilor de baschet, chiar dacă sunt înveliți, vor interfera cu regulile jocului.

  2. Nu știu cum vor fi montați stâlpii mobili ai terenului de volei dar, dacă sunt înfipți în puțuri, locația acestora este de asemenea greșită, ei trebuind să fie în afara liniei de tuse.

  3. Locația coșurilor de gunoi, în spatele unor bănci, și nu în spațiul dintre ele, este o eroare elementară.

  4. Rampa de la intrare este incorect amplasată și construită, devenind un hazard atât pentru jucătorii de ping-pong, cât și pentru utilizatori, mai ales pentru cei cu dizabilități sau în scaune pe roti; lipsesc atât bordurile de protecție, cât și mâna curentă. În rest, mă bucur de această realizare. Păcat doar că nu are și instalație de iluminare adecvată folosirii terenurilor de sport în serile lungi ale anului.”

  Celelalte articole asociate:

  „Cu un ochi pe Moise”. Ei au început lucrările, noi vom documenta săptămânal progresul sau stagnarea lor

  „Cu un ochi pe Moise”. Cum evoluează lucrările în săptămâna doi

  „Cu un ochi pe Moise”. Șeful de șantier: „Eu zic că în două luni vă invit la inaugurare”

  „Cu un ochi pe Moise”. Rămâne cum s-a stabilit pentru săptămâna patru

  „Cu un ochi pe Moise”. „Steady as she goes” spun căpitanii de vas. Puțin câte puțin, ne apropiem de inaugurare

  „Cu un ochi pe Moise”. Ce s-a mai făcut, ce mai este de făcut

  „Cu un ochi pe Moise” intră în vacanță. Ce ne spune șeful de șantier

  „Cu un ochi pe Moise” a revenit timid. Declarația primarului o contrazice pe cea a șefului de șantier

  „Cu un ochi pe Moise”, tot mai aproape de final. Echipa din Târgu Mureș ar putea să predea lucrarea la timp

  „Cu un ochi pe Moise”. Terenul de sport este acoperit în întregime cu tartan, gardul este încă incomplet

  „Cu un ochi pe Moise”. Mai sunt trei săptămâni până la predarea lucrării

  „Cu un ochi pe Moise”. Lucrările stagnează, iar termenul de execuție se apropie vertiginos

  „Cu un ochi pe Moise”. Urmează șase zile de foc pentru Atlas Sport

  „Cu un ochi pe Moise”. Unde umblați, Doreilor? Ieri nu a plouat!

  „Cu un ochi pe Moise”. Lucrurile evoluează, încet, spre încă o săptămână de întârziere

  „Cu un ochi pe Moise” se apropie de obștescu-i sfârșit, iar șeful de șantier ne-a chemat la Moise

  „Cu un ochi pe Moise” a ajuns la final! Terenul de sport, din păcate, rămâne cufundat în întuneric

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. În aceiași situație e și noul parc din zona 300, sunt lucrări neconforme realizate de firma care a făcut și blocurile de lemn cu balcoane căzătoare de pe Tarafului.
   Mai precis aleile foarte înguste din piatră de râu sunt puse direct pe pământ iar locul îngrădit pt câini dinspre Mureșel e împrejmuit din bușteni printre care scapă câinii de talie mică din cauza spațiilor goale dintre acei bușteni.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Nu poate persoana rationala sa creada ca vreo lucrare a administratiei locale deosebit de (in)competente ar putea sluji comunitatii.Aceste lucrari,precedate de proiecte imbecile,sunt destinate a asigura sifonarea banului public,de multe ori beneficiind de concursul institutiilor juridice pasive.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.