duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Cu un ochi pe Moise”. Cum evoluează lucrările în săptămâna doi

  de Mihai Todoca | 6 mai 2022, 12:43 PM | Știri Arad

  0

  Nu mai puțin de 12 plopi au fost tăiați. Așteptăm cel puțin atâția copaci puși în locul lor

  Așa cum am promis, am revenit în săptămâna doi cu poze proaspete de pe șantierul terenului de sport de la Moise Nicoară. Recunoaștem că ne este puțin frică să ne entuziasmăm așa devreme, dar ceea ce am văzut azi pe șantier ne dă speranțe. Sperăm să fie împlinite. Lucrările evoluează într-un ritm destul de bun, fiind o adevărată forofotă pe șantier, s-au tras cabluri, s-au pus căminele de acces (sau cum se numesc, nu suntem ingineri), se lucrează la terenuri, se sapă etc.

  Credem că e primul șantier pe care îl vedem, pe care se văd diferențe notabile de la o săptămână la alta. Din nou, sperăm să se continue acest heirup și să nu se întâmple vreo „necurată”. Nu că ne-ar mira dealtfel.

  Cu această ocazie, dorim totuși să punctăm un un aspect foarte important. Unul pe care l-am omis săptămâna trecută: tăierea copacilor. Da, înțelegem că poate a fost necesar pentru a permite transformarea terenului de sport în ceva care să-și merite numele de teren de sport, dar tragem speranța (nu știm câte mai avem din acestea) că lucrurile nu vor rămâne așa „golașe”. Dorim să vedem și o perdea verde care să delimiteze spațiul, nu mai vorbim de umbra atât de necesară în zilele toride de vară, cât și MĂCAR o fântână, o cișmea, un sursur de apă…

  Acestea fiind zise, notăm că în drumul nostru către șantier, unul pe care îl vom face de fiecare dată când vom merge către teren, am sesizat câteva aspecte care nu țin de șantier, dar pe care le dorim rezolvate.

  20220506 104816

  Astfel, de la Primărie până la podul Decebal, pe mal, există un SINGUR coș de gunoi. Știm că acestea existau în trecut și am dori să le vedem montate înapoi.

  Apoi, scările care coboară către baza sportivă, deși în trecut erau din marmură, acum sunt făcute din „țement” și arată execrabil. Asta e, „atât s-a putut” vorba aia, nu credem că se mai poate interveni, însă dorim ca lucrarea să fie dusă până la capăt, să se curețe molozul rămas și dacă tot e făcută o potecă de bicicliști, să se intervină și să se facă și o rampă.

  Vom reveni săptămâna viitoare, cu informații despre șantier (sperăm că vom fi la fel de impresionați), dar și cu aspecte legate de ceea ce am observat în drumul nostru către șantier. Să vedem care vor fi gata mai repede: șantierul sau montarea coșurilor de gunoi?

  Pe săptămâna viitoare!

   

  Citește și Săptămâna 1: „Cu un ochi pe Moise”. Ei au început lucrările, noi vom documenta săptămânal progresul sau stagnarea lor

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.