marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Abuzul în serviciu fără prag valoric și interceptările SRI din dosarele penale – contestate de Înalta Curte

  de - | 11 aprilie 2023, 9:02 PM | Naţional

  0

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sesizarea Curţii Constituţionale pe legile de modificare a Codului Penal și Codului de procedură penală ce au fost aprobate miercurea trecută de Parlament, în forma propusă de Ministerul Justiției, Cătălin Predoiu, după o ședință controversată a Comisiei Juridice conduse de PSD, scrie HotNews.

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunță printr-un comunicat de presă că a decis sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii legilor, înainte de promulgare.

  Mai exact, Curtea Supremă reclamă că nu sunt respectate deciziile Curții Constituționale în cazul reglementărilor privind abuzul în serviciu și neglijența în serviciu. Reamintim, că judecătorii CCR au decis că este obligatoriu stabilirea unui prag valoric pentru abuzul în serviciu. În proiectul de cod penal adoptat cu scandal în parlament la propunerea lui Cătălin Predoiu, pragul valoric nu există.

  De asemenea, magistrații înaltei Curți reclamă prevederea din codul de procedură penală care reintroduce SRI în procesele penale. Mai exact în parlament s-a decis că interceptările SRI pot fi folosite ca probe. Asta în condițiile în care în mai multe decizii CCR a decis că acest lucru nu se poate întâmpla.

  Citește aici comunicatul emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

  Sursa: HotNews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.