marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Judecătoria Arad, amânare pe sentința bătăii de la McDonald’s

  de Ioana Costaș | 2 aprilie 2024, 4:56 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Judecătoria Arad a amânat pronunțarea sentinței în dosarul bătăii de la McDonald’s, cel în care cinci agenți de pază ai firmei Dey Bodyguard International 2012 – Teodor Cristian Porumb, Rudolf Ionuț Bartha, Teodor Florin Moza, Sergiu Răzvan Toader și Ioan Gîrda – au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. Primul termen pentru pronunțarea sentinței a fost stabilit pentru 29 martie, însă acesta a fost amânat pentru 12 aprilie, instanța având nevoie, în continuare, de timp pentru deliberare.

  Reamintim că în dimineața zilei de 29 decembrie 2019, cei cinci bodyguarzi l-au bătut cu pumnii și picioarele pe Răzvan Copăceanu în fața localului aflat la kilometrul zero, după ce acesta din urmă l-a înjunghiat pe unul dintre inculpați, în urma unei altercații ce a avut loc pe ștrandul Neptun.

  După 9 termene de judecată, procesul începând în luna septembrie 2023, instanța a rămas în pronunțare. În 13 martie 2024 a avut loc ultimul termen.

  La acest ultim termen, avocatul părții vătămate a depus mai multe înscrisuri – acte medicale care atestă urmările bătăii (partea vătămată având mâna ruptă, ruptură de mușchi la unul dintre membrele inferioare, coaste rupte, fiindu-i găsite și chisturi pe creier în urma consultului neurologic) dar și o expertiză psihologică – iar apărătorii celor cinci inculpați au solicitat stabilirea unui alt termen de judecată pentru studierea înscrisurilor. De asemenea, fratele părții vătămate a dat declarație în fața judecătorului despre cele petrecute după bătaie.

  Tot la termenul din 13 martie, avocatul lui Copăceanu a solicitat schimbarea încadrării juridice din purtarea abuzivă în tentativă la infracțiunea de omor, instanța respingând cererea.

  Spre finalul înfățișării, avocații s-au referit la noile înscrisuri depuse și au depus concluzii în cauză, inculpații având ultimul cuvânt. Chemați pe rând în fața judecătorului, întrebați dacă mai vor să declare ceva – aceștia fiind audiați la primele termene de judecată – inculpații au spus, scurt, că le pare rău.

  Răzvan Copăceanu a fost condamnat în urmă cu un an la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru înjunghierea agentului de pază.

  Citește și: A început judecata în cazul bătăii de la McDonald’s. Bătăușii și-au recunoscut faptele în ședința din 11 septembrie

  Citește și: Sentința Tribunalului Arad în procesul bodyguardului înjunghiat pe ștrand: 7 ani și 4 luni de închisoare

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pleava societatii !umbla si in tramvaiele imperio verzi de n-au nici o treaba,stiu ca sunt camere,militie,i doare-n 17 ca vine 18-le barat.urmeaza statia:Chekeci !-vivat patria!- i tot iertam,amendam-degeaba !!!!-ne este frica de ei-bata-i dzeu!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.