sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primar penelist, fost colonel, reținut sub acuzația de abuz în serviciu

  de - | 3 februarie 2023, 6:08 PM | Naţional

  1

  (foto: Glasul Sucevei)

  Primarul comunei Şcheia (Suceava), colonelul în rezervă Vasile Andriciuc (PNL), a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzația de abuz în serviciu, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, conform Agerpres.

  El este acuzat că în 2016- 2022 a aprobat efectuarea plăţii utilităţilor pentru spaţiul ce reprezintă Baza Sportivă multifuncţională din comună deși printr-un contract de închiriere a bazei, încheiat de către Primăria Comunei Şcheia cu firma SC S.C. SRL Suceava, obligaţia plăţii utilităţilor revenea chiriaşului.

  Potrivit procurorilor, primarul a efectuat 103 plăți și a prejudiciat bugetul local cu suma de 138.763,57 lei, reprezentând contravaloarea utilităţilor publice (apă potabilă, canal, energie electrică, salubritate) pentru perioada celor peste şase ani.

  A închiriat fără acordul CL

  Totodată, Andriciuc este acuzat tot pentru „abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine, ori pentru altul, un folos necuvenit” în formă continuată pentru că ar fi închiriat unei persoane fizice un spaţiu de 40,3 mp din incinta Şcolii Gimnaziale din Şcheia, fără a fi adoptată o hotărâre de consiliu local privind închirierea respectivă.

  Această închiriere ar fi produs un prejudiciu bugetului local al comunei, concomitent cu obţinerea pentru respectiva persoană fizică a unui folos în sumă de 6.653,67 lei.

  sursa: stiripesurse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.