Se va moderniza depoul principal de tramvaie UTA. 680.000 euro, puși în joc

  de Special Arad | 9 ianuarie 2017, 11:34 AM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Consilierii locali municipali au dat undă verde studiului de fezabilitate pentru modernizarea infrastructurii depoului principal de tramvai (UTA), investiție ce se va ridica la suma aproximativă de 680.000 de euro.

  Executarea lucrărilor este estimată la 18 luni, iar investiția va fi realizată din împrumutul BERD și bugetul general al municipiului Arad.

  Depoul de tramvaie principal (UTA) este amplasat pe platforma aparţinând  C.T.P.la adresa Calea Victoriei nr. 35b – 37, suprafaţa ocupată de clădiri (hale întreţinere şi reparaţii tramvaie, ateliere anexe, spălătorie etc) şi reţeaua de linii de parcare ce se ]ntinde pe cca 3,5 hectare.

  Depoul a fost construit în etape în perioada 1962 – 1974 şi are dotările tehnologice specifice perioadei şi tipurilor de tramvaie TATRA T4R respectiv a celor de producţie DUWAG (1960 – 1969) de tipul GT6, GT8.

  Atât construcţiile cât şi dotările au un grad de uzură ridicat, datorat anului de execuţie sau fabricaţie, menţinerea lor funcţională fiind realizată prin reparaţii în timp.

  Investiţiile ce se propun au scopul de a crea în arealul depoului  condiţiile de întreţinere şi reparaţie a  tramvaielor  cu podea coborâtă, de tipul celor 6 tramvaie Imperio existente la ora actuală în municipiu. Investiţiile vizează puncte de lucru dedicate acestui tip de vagon cât şi dotări necesare realizării unor operaţiuni de întreţinere şi reparaţii generale. De asemenea se vizează şi realizarea unor puncte de lucru noi, specifice echipamentelor acestui tip de tramvai.

  Dotările necesare au rolul de a asigura funcţionalitatea noilor tipuri de tramvaie în parametrii proiectaţi şi la gradul de siguranţă în exploatare cerut de legislaţia în domeniu.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad