Seara de sâmbătă a venit cu o surpriză pentru arădenii care frecventează teatrul: un eveniment, cu cât de neprevăzut în programul oficial, cu atât mai plăcut, care a oferit câteva momente de relaxare după „A douăsprezecea noapte”, adusă la Arad de Teatrul Metropolis București (și care s-a jucat, de fapt, în a opta seară a Festivalului Internațional de Teatru Clasic). Este vorba despre un concert live în ritmuri de jazz la Boeme Cafe din incinta Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

Un recital care a încălzit sufletele celor prezenți și a lăsat cu generozitate ceaiul fierbinte sau vinul roșu să determine ora în locul ceasului poziționat chiar deasupra duetului, creând o stare de visare romantică, o „amețeală delicioasă” și contemplativă.

Vocea blândă, angelică și în același timp puternică a solistei Corina Rediș, acompaniată la pian de Silviu Cîmpan, a purtat publicul pe valurile unui melanj de standarde jazz, evergreen-uri, soul şi câteva incursiuni în începuturile jazz-ului negro spiritual.

Duminică seara, la ora 19, urmează spectacolul de teatru care închide cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Clasic: „Omul cel bun din Seciuan” de Bertolt Brecht, în regia lui Andrei Șerban, adus la Arad de Teatrul Bulandra București.

[email protected], 20 noiembrie 2016, 2:30 PM