miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Traficanți de migranți prinși la Arad pe când încercau să scoată 19 cetățeni străini din țară

  de Ioana Costaș | 22 aprilie 2024, 1:02 PM | Știri Arad

  0

  19 cetățeni străini din Somalia, Nepal, Siria, Bangladesh și Egipt au încercat să iasă ilegal din România, cu ajutorul a doi bărbați: unul ucrainean, iar celălat cu dublă cetățenie – Republica Moldova și Bulgaria. Migranții fuseseră cazați în județul Timiș, însă au pornit spre Arad – călătorind cu două autovehicule înmatriculate în Polonia – însoțiți de cetățeanul ucrainean și cel cu dublă cetățenie, cu intenția de a ieși ilegal din România. Pe raza municipiului Arad, în apropierea frontierei, cele două autovehicule au fost oprite de polițiștii de frontieră.

  În data de 20 aprilie, acţionând în baza analizei de risc, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au supravegheat o locație de pe raza județului Timiș, unde sunt cazate persoane de origine afro-asiatică. Astfel, în jurul orei 20:00, a fost observat un grup care s-a îmbarcat în două autovehicule înmatriculate în Polonia, deplasându-se spre municipiul Arad.

  Poliţiştii de frontieră au urmărit cele două mijloace de transport, iar pe raza municipiului Arad, în apropierea frontierei de stat, a fost organizat un flagrant, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, cele două mijloace de transport fiind oprite în trafic. Astfel, au fost identificate în cele două autoturisme 19 persoane din Somalia, Nepal, Siria, Bangladesh şi Egipt, intrate legal în România și doi transportatori, un cetățean ucrainean și un cetățean cu dublă cetățenie, Republica Moldova și Bulgaria.

  În cadrul cercetărilor s-a constatat faptul că cei doi şoferi au preluat cetăţenii străini de la centrul de cazare din judeţul Timiş cu scopul de a-i trece ilegal frontiera în Ungaria.

  În cauză, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați în mijloacele de transport, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun”, a transmis Poliția de Frontieră.

  Citește și: Vama Nădlac, „asaltată” de migranți. Unde s-au ascuns aceștia

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.