Lansare de carte la Bibliotecă: „Cultură și mentalități în Transilvania (1848-1918)”

  de Special Arad | 16 octombrie 2017, 6:58 PM | Cultură

  0

  Miercuri, 18 octombrie 2017, începând cu ora 13.30, în sala „Concordia” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad va avea loc lansarea cărții „Cultură și mentalități în Transilvania (1848-1918)”, lucrare științifică elaborată de către dr. Lucian Petru Mureșan.

  Tipărită cu sprijinul Centrului Cultural Județean Arad, lucrarea arădeanului Lucian Petru Mureșan reprezintă încununarea cercetărilor doctorale efectuate la Academia Română – Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca.

  Cartea va fi prezentată publicului prezent de către prof.univ.dr. Corneliu Pădurean, prof. univ. dr. Lavinia Betea și dr. Doru Sinaci.

  „Lucrarea abordează fondul arhetipal și cultural, în paralel cu formarea culturală în instituțiile clasice a comunității românești. Noutatea științifică a lucrării este determinată de abordarea teoretică, de subiectul tratat, precum și de modul de abordare a celor doi piloni formatori ai comunității rurale românești, cultura populară laică și religioasă, alături de formarea educațională școlară”, a precizat prof. univ.dr. Lavinia Betea.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad